Със серия от съдебни дела заплаши зам.-председателят на БСП Георги

...
Със серия от съдебни дела заплаши зам.-председателят на БСП Георги
Коментари Харесай

Свиленски гневен, удря със съдебни дела. Истината за Гечев

Със серия от правосъдни каузи заплаши зам.-председателят на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. В студиото на Българска национална телевизия той първо попари Станислав Балабанов, който бе посетител на Георги Любенов преди него. Предупреди го, че може да се снабди със правосъден иск, тъй като приказва лъжи. Социалистът визираше думите на Балабанов, че след автограф на Корнелия Нинова са изнасяни оръжия за Украйна.

„ Ако е истина това, което е написано в „ Ди Велт “, Кирил Петков до момента трябваше да бъде задържан от българските служби. Говорим, в случай че това нещо в действителност е правилно “, сподели Свиленски и добави, че това е било пиар ход.
-->
„ Говорим за истина и обстоятелства. Никой не приказва през тези 5 месеца дали се изнася оръжие за Украйна преди да има решение на Народно събрание. Никой не пита за това тогава, за какво се пита в този момент, замисляте ли се. Хайде да бъдем правилни. Който твърди такива неща лъже и е обикновено тези неистини да бъдат опровергани в правосъдната зала “, добави политикът.

Той бе помолен да разяснява следствието, че проф. Румен Гечев е лобирал за Крим: „ Гечев не е лобирал да каже, че Крим е съветски, а бил наблюдаващ на избори в Русия. Почти всеки месец наблюдаващи вървим по други страни по една или друга причина. Аз съм бил в Азербайджан да вземем за пример. Проф. Гечев ще отговори и самичък на тези спекулации “, безапелационен бе той и добави, че това ще е дъвката преди изборите.

Според него сега лидерският въпрос не е в дневния ред на Конгреса на Българска социалистическа партия. „ Нещата, които ще преглеждаме, е идея за смяна в Устава, стратегия на партията и ще се занимаваме с локалните и идните парламентарни избори “, сподели Свиленски.

По думите му не е добре Станишев да се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия.

" Премиерът и президентът споделиха на служебния кабинет да не се бъркат в предизборната акция и Пеканов единствено няколко часа по-късно в " Панорама " го направи. Призовавам служебния кабинет да не се бърка в акцията, а да се постарае да организира почтени и транспарантни избори. Тези министри очевидно няма да спрат, тъй като имат друга цел ", разяснява Свиленски.

„ Предстоят поредност от Пленуми през идващите седмици. Тогава ще се утвърди съдружната форма, предизборната платформа, водачите на листи, самите листи и така нататък ”, заключи Свиленски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР