Със серия от мощни експлозии, разтърсили тази нощ украинския югозападен

...
Със серия от мощни експлозии, разтърсили тази нощ украинския югозападен
Коментари Харесай

Ден 47: Мощни експлозии в Харков и Миколаев. Русия: Свалихме два украински самолета до Изюм |

Със серия от мощни детонации, раздрусали тази нощ украинския югозападен град Харков и Николаев, който се намира покрай Черно море в южната част на страната, стартира 11 април - 47-ият ден от войната на Русия против Украйна. По-рано в неделя ракети поразиха летището в разположения на река Днепър град Днипро, заяви Валентин Резниченко, шеф на централната Днепропетровска област, представен от Ройтерс. Днипро е един от най-големите промишлени центрове на Украйна, център на ракетостроенето ù.

В 1:21 ч след среднощ беларуският канал NEXTA заяви в Телеграм, че украинските въоръжени сили са разрушили ескорт с съветско военно съоръжение покрай втория по величина в Украйна град Харков и че има доста жертви. Медията се базира на някогашния консултант на украинския министър на вътрешните работи Михайло Апостол, който написа това, уточнявайки, че се доверява на свои източници. Информацията не е доказана. Не се оповестява и от други медии.

Призори, малко след 6 ч сутринта писък на сирени, предупреждаващи за въздушно нахлуване, се чу в Украйна, в това число Лвов, Киев, Днепър и Запорожие. Това се случи сега, когато президентът Володимир Зеленски предизвести сънародниците си, че предстоят " още по-мащабни интервенции от страна на Русия в източната част на нашата страна ".

Свалени украински самолети

Днес предиобед съветското Министерство на защитата заяви за два свалени украински самолета покрай град Изюм, представено от съветската осведомителна организация Интерфакс. Ракетни системи, предоставени на Украйна от неназована европейска страна, са били унищожени покрай Днепър и са били изумени и 25 украински бойци, оповестява още Интерфакс. Няма без значение удостоверение на тази информация. Твърди се още, че четири украински безпилотни летателни апарата и един хеликоптер са били свалени и в други източни региони на страната.

Нова Зеландия праща военна помощ

Нова Зеландия заяви, че изпраща в Европа аероплан на отбранителните сили и 58 души личен състав. Екипът възнамерява да транспортира съоръжение и доставки на целия континент, само че няма да влиза в самата Украйна, се споделя в изказване на държавното управление. Във връзка с съветската инвазия министър-председателят Джасинда Ардърн съобщи: " Подобна очевидна офанзива против суверенитета на една страна е опасност за всички нас ".

Съсредоточаване на бойните дейности в Източна Украйна

Анализатори, представени от Би Би Си, предвиждат през днешния ден, че бойните дейности ще се съсредоточат в Източна Украйна. Руски публични лица удостоверяват това и декларират, че се концентрират в цялостното " освобождение " на Донбас. За идни още по-мащабни интервенции в източната част на страната предизвести нощес украинският президент .

Чеченският водач пък съобщи, че съветските сили ще настъпят освен към обсаденото украинско пристанище Мариупол, а и към непревземаемата за Русия до момента столица Киев.

Мариупол

На фона на известното мъртвило на бойните дейности Обединеното кралство предизвестява за допустима приложимост на фосфорни муниции от Русия при усилване на боевете в Мариупол. Британското министерство на защитата твърди, че такова оръжие към този момент е било употребявано в Донецка област. Употребата на фосфорни бомби в градски региони е неразрешена от интернационалното право. Те биха могли да усилят доста броя на цивилните жертви и да увеличат сериозността на пострадванията. Русия продължава да употребява " неуправляеми бомби ", а това носи риск от доста увеличение на цивилните жертви, предизвестява английската защита.

Краматорск

Днес стана прочут и броят на починалите при ракетния удар по железопътната гара в град Краматорск в петък. Той набъбна на 57 души, заяви регионалният шеф Павло Кириленко. Ранените са 109 души. Нападението беше осъществено, до момента в който хиляди украинци - главно дами и деца - чакаха трен, който да ги води на запад. Русия отхвърли обвиняванията, че е направила нападението. Москва твърди, че ракетите са били украински.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР