Със сълзи на очи Рафаел Надал дочака награждаването за успеха

...
Със сълзи на очи Рафаел Надал дочака награждаването за успеха
Коментари Харесай

Рафа: Емоцията от победата е много силна

Със сълзи на очи Рафаел Надал дочака награждаването за триумфа си във финала на US Open против Даниил Медведев (Рус) със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4. Титлата е четвърта за Рафа в Ню Йорк. Така той записа десета поредна победа и има 26 победи и единствено една загуба в последните си пет надпревари. Преди до получи купата Надал видя ретроспекция на екрана в " Артър Еш Стейдиум " от всичките си 19 триумфа във финали на шампионати от Големиуя шлем.

" Това беше необикновен край. Днес всички видяха, за какво той е №4 в света и то единствено на 23 години. Начинът, по който се бори, сменяше ритъма, е удивителен. Представянето на Даниил през лятото беше едно от най-впечатляващите, които съм виждал. Желая му всичко най-хубаво за в бъдеще. Ще има още благоприятни условия да завоюва тук. Тази победа значи доста, изключително откакто е реализирана в толкоз тежък мач. Не знам какво да кажа. Емоцията е мощна. " Това е една от най-емоционалните нощи в моята тенис кариера. Много благодаря на всички на стадиона. Дадохте ми невероятна сила в тези две седмици, " съобщи Надал след дуела.

В годишната ранглиста АТР RACE Надал към този момент има преднина от 1960 точки пред Новак Джокович и е любимец да завърши 2019 на върха в международната класация. Следващото присъединяване на Надал ще бъде на АТР Мастърс 1000 в Шанхай през октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР