Със съчетанията с пет въжета и пет топки завърши надпреварата

...
Със съчетанията с пет въжета и пет топки завърши надпреварата
Коментари Харесай

Историческо! Злато за България в многобоя на Световното за девойки!

Със съчетанията с пет въжета и пет топки приключи конкуренцията при ансамблите на Световното състезание по художествена гимнастика за девойки, което се организира в Клуж - Напока (Румъния). България бе показана от ансамбъл-девойки в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.

Блестящо изиграни композиции и с актив от 62.050 (31.750 на 5 топки и 30.300 на 5 въжета), грациите на Кристина Илиева и Жанина Иванова, се окичиха справедливо със златните оценки в многобоя на Световното състезание за девойки. Това е първа купа в историята за страната ни от шампионата при девойките.

Грациите от отбора дружно с Елвира Краснобаева и Никол Тодорова взеха и отборната купа. Така България сграбчи два златни медала и се класира и за двата финала на обособените уреди в утрешния заключителен ден на конкуренцията.

Сребърният орден в мнобоя отиде при ансамбъла на Израел с резултат от 61.900. 59.400 бяха задоволителни да на Азербайджан се окичат с бронза.

Съдия за България в ансамбловата конкуренция е Християна Тодорова, която през днешния ден бе в панела за артистичност на пет въжета. Водач на делегацията ни и неразделно до девойки е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Член на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика е Мария Петрова, която е и вицепрезидент на комитета и на БФХГ.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР