Със 7,4 % са спаднали продажбите на нови автомобили в

...
Със 7,4 % са спаднали продажбите на нови автомобили в
Коментари Харесай

Европейците спряха да купуват нови коли

Със 7,4 % са спаднали продажбите на нови коли в Европейски Съюз на годишна основа през месец февруари, заяви Европейската асоциация на автомобилните производители (ЕААП - ACEA), цитиранa от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Най-големият спад е в България, където през февруари тази година са регистрирани 1988 нови коли, с 29,2% по-малко по отношение на февруари предходната година, сочат данните в отчета на асоциацията.
Малко над 957 000 нови коли са регистрирани в Европейски Съюз предишния месец, сочи месечният отчет на браншовата организация. Спадът се дължи на композиция от фактори, включващи измененията в данъчното облагане на транспортните средства в другите страни членки на Европейски Съюз, утежняването на икономическата среда в световен проект и несигурността за потребителите, показва ЕААП.

С най-голямо намаляване на регистрациите – 10,8 % от водещите пазари е Германия. В Италия продажбите са се свили с 8,8, с 6% в Испания и с 2,7% във Франция.

През февруари пазарният водач в Европейски Съюз Фолксваген (Volkswagen) покрива 25,1% от общите продажби в съюза, увеличавайки каузи си по отношение на 24,5 % за същия месец на 2019 година.
Френските автомобилопроизводители Пе Ес А (PSA) и Рено (Renault) остават на второ и трето място по продажби със надлежно 17,6% и 10,5%. Следват Фиат Крайслер с дял от 7,5%, Хюндай със 7,1 и БМВ с 5,8.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР