Сърцето е двигателят на нашето тяло. И за да се

...
Сърцето е двигателят на нашето тяло. И за да се
Коментари Харесай

Това са най-полезните напитки за здравето на сърцето

Сърцето е моторът на нашето тяло. И с цел да се усещаме добре, то би трябвало да действа обикновено.

Нарушаването на сърдечната активност води до сериозни положения, свързани със съществени последствия. Рисковите фактори за тези болести могат да бъдат доста: тютюнопушене, корист с алкохол, незадоволителна физическа интензивност, нараснало телесно тегло, хипертония, непрекъснат стрес и нездравословно хранене.

За страдание оправянето с неприятните привички не е по никакъв начин елементарно. Но с вярната и уравновесена диета, както и с съответна физическата интензивност могат да бъда избегнати затрудненията.

В менюто ни наложително би трябвало да участва най-здравословните естествени питиета, които възстановяват сърдечната активност.

1. Вода

Тялото ни се състои от към 80% вода. Нейната липса в организма е същинско злополучие за сърцето и кръвоносните съдове. Без вода кръвта се сгъстява, сърцето се натоварва и това затруднява неговото действие.

За естествена сърдечна функционалност всеки възрастен би трябвало да употребява до 2,5 литра течности дневно, като количеството на водата наложително би трябвало да е 8 чаши.

2. Червено вино

Сухото алено вино е първата алкохолна напитка, позната на човечеството. То е освен мощен антиоксидант, само че и добър бранител на сърцето. Полифенолите, съдържащи се в него, укрепват стените на кръвоносните съдове и възстановяват работата на сърдечния мускул. Основното им деяние е ориентирано към намаление на равнището на неприятния холестерол, а това понижава вероятността от инфаркти, инсулти и образуването на кръвни съсиреци.

Като мощен антиоксидант сухото алено вино се бори с вирусни болести, отстранява токсините от тялото и укрепва имунната система. Виното е алкохолна напитка и не е целесъобразно да се употребява в огромни количества. За стимулиране на сърдечна активност е желателно да се пият не повече от 50 грама качествено вино дневно.

3. Гроздов сок
Това са билките, които поддържат сърцето крепко
Здравословната диета е първата стъпка към по-здраво сърце. Именно по тази причина е значимо да включим в менюто си повече зеленчуци, плодове, фасул,...

Най-добрият асистент и врач на сърцето и кръвоносните съдове е гроздовият сок. Този естествен лек разкрива лечебните си свойства по напълно друг метод от виното. Максималната централизация на полифеноли в него оказва позитивен резултат върху стените на кръвоносните съдове, стабилизира кръвното налягане и е отлично профилактично средство при сърдечно-съдови болести.

4. Зелен чай

Защо тъкмо зелен чай, а не благоуханен и тонизиращ черен чай? Зеленият чай е превъзходен източник на антиоксиданти и е най-хубавото средство за попречване на сърдечно-съдови и остри възпалителни болести.

Консумирайки 4 чаши от тази приятна напитка дневно, вие предпазвате сърцето си от болести. 

5. Сок от нар
5 домашни лека за крепко сърце
Някои домашни лекове могат да оказват помощ за попречване на сърдечни болести и да подобрят цялостното ни здраве.Те имат реви...

В сока от нар се съдържат три пъти повече антиоксиданти, в сравнение с във виното. Освен това тази напитката е богата на калий и магнезий, които подхранват сърдечния мускул, укрепват стените на кръвоносните съдове. 

Човек, който употребява всекидневно чаша сок от нар, разводнен с вода, е доста по-малко евентуално да има проблеми със сърцето. 

6. Доматен сок

Тази потребна напитка пречиства кръвта, укрепва сърдечния мускул, доставя на организма калий, фолиева киселина и микроелементите селен, молибден, йод, кобалт и фосфор. Доматеният сок предизвиква производството на серотонин - хормона на щастието, като по този метод облекчава резултатите от напрежението, който се отразява отрицателно на сърдечната активност.

Доматеният сок контролира равнищата на хомоцистеин. Излишъкът от тази аминокиселина предизвика атеросклероза и съсирване на кръвта.
10 храни за крепко сърце
Неблагоприятните фактори на околната среда, стресът и неприятните привички са съществена причина за развиването на сърдечносъдови болести. Но...

Сокът от домати покачва хемоглобина, редуцира нездравословния холестерол и предотвратява развиването на склероза.

Заради съществуването на натрий в него се предлага да пиете не повече от половин чаша дневно, с цел да избегнете повишение киселинността на стомаха. Не се предлага смесването на доматен сок с храни, съдържащи протеини и нишесте като самун, извара, яйца, картофи. Комбинирайте го с подправки и други свежи зеленчуци.

7. Сок от алена боровинка

Той е скъп източник на фруктоза, глюкоза, пектини и други потребни субстанции. Сокът от алена боровинка влияе върху човешкото тяло точно на клетъчно равнище и оказва помощ за насищането на мозъчните кафези с О2. Не би трябвало да пиете тази напитка в огромни количества, задоволително е да е приемате 2 супени лъжици на ден от нея.

 

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР