Сърбия подкрепи санкциите, наложени от Европейския съюз срещу Беларус през

...
Сърбия подкрепи санкциите, наложени от Европейския съюз срещу Беларус през
Коментари Харесай

Сърбия подкрепи санкциите на ЕС срещу Беларус

Сърбия поддържа глобите, наложени от Европейския съюз против Беларус през април тази година поради обстановката в Беларус и присъединяване ѝ в съветската инвазия в Украйна, написа порталът European Western Balkans.

Става дума за Решение 2022/579 на Съвета на Европейски Съюз, което беше признато на 8 април. Две седмици по-късно, на 22 април, на уеб страницата на Съвета беше оповестено, че Сърбия, Албания, Черна гора, Северна Македония и Босна и Херцеговина се преценяват с това решение.

Това е вторият път, когато Сърбия се преценява със глобите на Европейски Съюз, свързани с войната в Украйна, след решението от март да удължи ограничаващите ограничения на някогашния украински президент Виктор Янукович и водещи членове на украинското управление от 2010-2014 година

Решението на Съвета на Европейски Съюз от 8 април вкарва секторни наказания против беларуската финансова и транспортна система в отговор на присъединяване на Беларус в съветската експанзия против Украйна, се споделя в изказване.

Според изследване на Центъра по интернационалните въпроси и сигурност (ISAC), Сърбия поредно съблюдава ограничаващите ограничения на Европейски Съюз против Беларус до април 2019 година, когато не извърши Декларация 325 на Съвета на Европейски Съюз, която единствено удължава глобите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР