Сърбия и Косово се съгласиха да нормализират икономическите си отношения,

...
Сърбия и Косово се съгласиха да нормализират икономическите си отношения,
Коментари Харесай

Сърбия и Косово подписаха икономическо споразумение

Сърбия и Косово се съгласиха да възстановяват икономическите си връзки, заяви американският президент Доналд Тръмп, като приветства " огромния пробив " повече от десетилетие, откакто Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, съобщи Ройтерс. 

Сръбският президент Александър Вучич съобщи пред публицисти, че към момента има доста различия сред Сърбия и отделилата се област, само че днешното съглашение прави голяма крачка напред.

Косовският министър председател Авдулах Хоти съобщи, че съглашението би трябвало да води към взаимно признание сред двете страни. Ден по-рано обаче стана ясно, че

" Сърбия и Косово се ангажираха с икономическа нормализация ", съобщи Тръмп. " Фокусирайки се върху основаването на работни места и стопански напредък, двете страни съумяха да реализират значим пробив ".

Говорейки в Овалния кабинет дружно с водачите на двете страни, Тръмп съобщи, че Сърбия също по този начин се е заела да реалокира посолството си в Израел в Ерусалим, а Косово и Израел са се договорили да възстановяват връзките си и да открият дипломатически връзки.

Косовската телевизия Клан Косова заяви по-рано, базирайки се на източници от косовската делегация, че Белград и Прищина ще подпишат съглашение със Съединени американски щати за вложения на стойност 13 милиарда $. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР