Съпругата на Васил Божков - Елена Динева, остава в ареста.

...
Съпругата на Васил Божков - Елена Динева, остава в ареста.
Коментари Харесай

25 милиона евро струва 1 от апартаментите на Елена Динева, но тя не плати гаранцията си и остава в ареста

Съпругата на Васил Божков - Елена Динева, остава в ареста. Адвокатът ѝ Людмил Рангелов заяви, че няма да заплати гаранцията в размер на 1 млн. лева, наложена ѝ от съда.

Обвиняемата не разполага с толкоз средства, също така счита заплащането на такава сума за свободата си за безсмислено, заяви още юрист Рангелов.

В същото време стана ясно, че Елена Динева имала апартамент на стойност 25 млн. евро в Париж.

Апартаментът в Париж, както и друго движимо и недвижимо имущество, в това число и картините от нейната персонална сбирка, които се намират в жилището й на бул. "Васил Левски " в София, бяха посочени като мотив за установяване на високата гаранция.

На дамата до Васил Божков - Елена Динева беше наложена парична гаранция 1 млн. лева, откакто апелира наложената ѝ предходната седмица мярка за неотклонение - парична гаранция от 750 хиляди лева, защото по думи на отбраната ѝ, сметките ѝ са запорирани и тя няма средствата да заплати глобата си.

От държавното обвиняване също стачкуваха, искайки тя да остане в ареста. Според състава на Апелативния спецсъд, съдейки по имущественото и неимуществено положение на Динева, както и по многото юристи, с които се пази, както и честата им промяна, тя е в положение да заплати даже по-висока глоба. Освен с голям брой парцели с страната, тя има и подобен в чужбина - апартамент в Париж за 25 млн. евро.

Динева е упрекната в присъединяване в проведена незаконна група, която се е занимавала с рекет, изнудване, рушвет, длъжностно закононарушение, закани за ликвидиране и изнасилвания. В групата са още девет души. Сред тях – някогашната секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова и някогашният ръководител на Комисията по хазарта - Александър Георгиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР