Съпругата му Ри Сол Джу не се е появявала на

...
Съпругата му Ри Сол Джу не се е появявала на
Коментари Харесай

И жената на Ким изчезна. 5 версии къде е

Съпругата му Ри Сол Джу не се е появявала на обществено място от девет месеца
Нова тайнственост към севернокорейския водач Ким Чен Ун. След необяснимото изгубване на самия Ким за повече от месец при започване на годината, което породи куп клюки, в това число, че е мъртъв, в този момент целия свят задава различен въпрос: Къде е брачната половинка му.

Ри Сол Джу не се е появявала на обществено място от девет месеца. За последно 31-годишната Ри Сол Джу е била видяна със брачна половинка си Ким Чен Ун на 25 януари по време на празненствата по случай Лунната Нова година в театъра в Пхенян. Семейството стоеше до 74-годишната вуйна на водача - Ким Кхьон-хи, която не се бе появявала на обществено място в продължение на 6 години, откакто оказа помощ на Ким Чен Ун да вземе властта. През 2013 година нейният брачен партньор Джан Сон Тхек бе екзекутиран поради държавна измяна.

Ри Сол Джу, която носи купата на " уважавана първа дама ", не се появи на военния церемониал на Северна Корея на 10 октомври, макар че е участвала на събитието през миналите години.

Източник на Daily NK - уеб страница, основан в южнокорейската столица Сеул, който се ръководи от дезертьори, твърди, че нейното неявяване е осезаемо и полемиката за това, за какво я няма продължава от месеци, заяви БЛИЦ.

Пет версии изясняват изгубването на Ри

само че те се популяризират в Южна Корея. Първата е, че брачната половинка на Кил е съществено болна. Втората твърди, че тя се грижи за лелята на Ким, Ким Кхьон-хи, чието здравословно положение не е положително. " Този ​​слух е най-дискутиран в обществото, като се има поради, че той се популяризира от хора с " бърз достъп до информация ", пишат от Daily NK. Смята се, че Ким изпитва доста " любов " към вуйна си, откакто е екзекутирал брачна половинка й и се грижи тя да е " особено обгрижвана ", защото за него тя е " старейшината на фамилията ".

Има и спекулации, че първата дама се концентрира върху образованието на дъщерята си от Ким, за която се твърди, че е родена през 2013 година Тя би трябвало да е задоволително огромна, с цел да е в начално учебно заведение. Но уебсайтът се опълчва на тази версия, защото това би било правилно единствено в случай че Джу Ае е почнала учебно заведение като нормално дете, което надали се е случило. Името на детето на Ким Чен Ун стана ясно след посещаване на пенсионирания американски баскетболист Денис Родман в Северна Корея, който сподели пред публицисти, че е държал бебето и неговото име е Джу Ае.

Четвъртата версия, която се популяризира в Южна Корея, е, че изгубването на Ри се дължи на пандемията от ковид. Според някои, тя се опасява да участва на всеобщи събития, с цел да не излага децата си на риск.

Последната пета догадка е напряко злокобна - че първата дама може да е била екзекутирана.

По принцип Ри се появява рядко, само че това не й пречи да въздейства на страната си. Коя е Ри Сол Джу? Историята й споделя " Газета.ру ".
За КНДР, където отдавна дамите на първите хора са били принудени да се скрият от обществото, държанието на първата дама е доста извънредно. Тя освен получава място на страниците на локалните медии, само че дефинира трендовете за севернокорейските дами.

Издига се от мажоретка до първата дама

За Ри Сол Джу е известно доста малко. Тя е на 30 години, израснала е в привилегированото семейство на професор и доктор. Според " Индипендънт " преди да се срещне с Ким Чен Ун тя учи пеене в Китай и влиза в екипа на девойките, които поддържат спортните тимове, с които даже посещава Южна Корея.
Обстоятелства, при които Ким и Ри се срещат, остават загадка. Дори и когато тя става брачна половинка на Ким Чен Ун нейното битие е прикрито от обществото. Новината, че севернокорейският водач има нова брачна половинка се появява едвам няколко години след брака им.

За първи път Ри Сол Джу се демонстрира обществено при откриването на увеселителен парк в Пхенян през 2012 година. Тогава телевизионният екип повърхностно загатва, че Ким Чен Ун се е появил на събитието с жена си.

От тогава до 2014 година тя рядко е в светлината на прожекторите. През избрани интервали изчезва от публичното полезрение. Жителите на Северна Корея обаче не са сюрпризирани от това, тъй като бащата на Ким, Ким Чен Ир, в никакъв случай не е огласявал обществено персоналния си живот.

Според една от версиите двойката се дами през 2009 година, а година по-късно Ри ражда дете. Според друга - бъдещите съпрузи се срещат за първи път едвам през 2010 година, когато Ким Чен Ун посещава концерт на държавния отбор, в който взе участие Ри Сол Джу. Сега те отглеждат три деца, само че нито полът, нито възрастта им са известни, с изключение на разкритието за Джу Ае, което направи Денис Родман.

Определя модата

Въпреки всички консервативни възгледи в КНДР, Ри Сол Джу е огромен почитател на модата. Дори при държавни събития, тя се появява с артикули от водещи западни марки. В нейната сбирка има аксесоари от " Тифани ", чанти от " Шанел " и " Диор ", скъпи часовници. Такъв прям интерес на първата дама на Северна Корея към тези първокласни неща озадачава западната преса: знае се, че жителите на Северна Корея не са привикнали на разсипничество и разкош, а Ри си разрешава да харчи баснословни суми за чанти и други аксесоари.

Стилът на първата дама на КНДР е от необикновен интерес за пресата. От сп. " Сън " са уверени, че копира Кейт Мидълтън, с цел да покаже почитание към Запада. Като доказателство показват един от костюмите, в който Ри е била по време на посещаване в Пекин - по цвят съответствува с едно от палтата на херцогинята на Кеймбридж, макар че нито силуетът, нито обичаните стилове на Ри Сол Джу са сходни на брачната половинка на принц Уилям.

Ако Кейт се пробва да се придържа към най-новите фешън трендове, то костюмите на брачната половинка на Ким Чен Ун по-скоро наподобяват на тези на руските дами.

Якета с дребни точки, поли под коляното, обувки с отворен нос, носени върху чорапогащи и постоянно брошка - този облик припомня на героинята от кино лентата " Служебен разказ ". Само с една спогодба: тези стилове в действителност бяха на мода, само че тогава.

Предизвикателство пред обществото

Въпреки видимо старомодния жанр на облеклата, обликът на Ри Сол Джу е предизвикателство пред обществото на КНДР. Под нейно въздействие Ким Чен Ун преразгледа отношението си към облеклото на севернокорейските дами. Сега те имат право да носят панталони, обувки с токове или платформа, аксесоари, които бяха неразрешени в продължение на десетилетия.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР