Съпругът на една от най-доверените сътруднички на Бойко Рашков, която

...
Съпругът на една от най-доверените сътруднички на Бойко Рашков, която
Коментари Харесай

БОМБА В ПИК: Съпругът на дясната ръка на Рашков в дъното на скандала с нелегалните машини

Съпругът на една от най-доверените сътруднички на Бойко Рашков, която назначи за началник на " Вътрешна сигурност " да шпионира служителите на реда в системата - Валентина Цолова, е измежду основните настоящи лица в аферата с незаконните машини. Това разкриват пред ПИК хора от ЦИК, където Тодор Цолов е трудоустроен от диктатурата на Румен Радев.

Припомняме, че през вчерашния ден бе разкрита скица на доста свързаности сред разнообразни лица, които слагат без заобикалки въпроса ще бъдат ли почтени президентските и  предсрочните парламентарни избори. Става дума за така наречен външни консултанти, наети от ЦИК - Атанас Киров, Пламен Желязков и Тодор Цолов, които се занимават с правенето на изборния чип.
„ Атанас Кирков идва от ИТ компания, където е имал доста по-голяма заплата от тази сега. Там е взимал над 10 000 лева Идва да работи в ЦИК за 2000 лева Брат му прави същото и това е по-интересното. Той обаче отива в ДАЕУ (Държавна организация за електронно управление). Там се занимава със узаконяването на ключа. Единият брат изобретява ключа, другия го утвърждава. Въпросът е няма ли други фамилии да се занимават с това ? “, запита Тома Биков във връзка разкритията.
„ Пламен Желязков е съучастник с Атанас Шарков, който е бил консултант на сегашния министър председател Стефан Янев, на Асен Василев и на ЦИК. Сега е член на ИК на Лозан Панов “, изясни той.
свързани новини37556преди 1 часа24485преди 1 часа
„ Тодор Цолов идва от доста огромна ИТ компания, в която е получавал повече от 10000 евро. Отива в ЦИК на 2000 лв. заплата “, сподели той.

Тези консултанти имат цялостен достъп до сорс кода на машините за гласоподаване,  право да дописват този код и да надграждат софтуера.
Известно е, че след извършените на 11 юли предварителни парламентарни избори, софтуерът, употребен за вота, е бил изтънчен от служебното държавно управление, без да е ясно по каква причина и за какво.
Във връзка с това пораждат голям брой въпроси, да вземем за пример:

- Какви са критериите, по които са подбрани точно тези лица?

- Кой ги е предложил, кой ги е проучил, по какъв начин и кой подсигурява, че не са работили и работят в полза на избрана политическа мощ или претендент за президент?
свързани новини32725преди 1 часа
- Имало ли е надзор върху активността на въпросните специалисти, кой е изготвил одит на активността им? Какви клаузи са вписани в договорите им като външни консултанти?

Не ясно дали въпросните консултанти са минали през инспекции на ДАНС и Министерство на вътрешните работи за надеждност (такива инспекции са наложителни и през тях до момента са минавали всички техници, които имат достъп до машините за гласуване).
Ясно е едно - „ външните консултанти “ са политически обвързани с президентството и служебното държавно управление. В удостоверение на това ПИК получи информация, че Тодор Цветанов Цолов е брачен партньор на служителката от „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи – Валентина Цолова. Ноторно знае се, че Бойко Рашов употребява дирекцията за почистване на всички самостоятелни и неуместни му експерти в министерството. Сегашното управление на „ Вътрешна сигурност “ е персонално правдиво на министъра и извършва всички предоставени му задания без да се преценява със закона и разпоредбите.
ПИК научи, че Валентина Цолова е персонално предопределение на Бойко Рашков във „ Вътрешна сигурност “ и безусловно за часове е преместена от ОДМВР-София, където е работела като проверяващ служител на реда.
свързани новини24537преди 43 минути
Това дава задоволително явен отговор на въпроса кого би трябвало да обслужва Тодор Цветанов Цолов в битността му на „ самостоятелен специалист “, който има достъп до сорс кода на машините за гласоподаване, право да дописват този код и да надграждат софтуера.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР