Съпругът ми и аз сме заедно от 18 години, имаме

...
Съпругът ми и аз сме заедно от 18 години, имаме
Коментари Харесай

Мъжът ми си тръгна от семейството ни и иска да вземе всичко, което сме спечелили заедно

Съпругът ми и аз сме дружно от 18 години, имаме най-хубавата щерка на света, тя е на 11 години. Преди шест месеца мъжът ми се реалокира да живее при друга.

Той е на 45, тя е съвсем 15 години по-млада от него. 4 месеца преди преместването ми сподели за връзката и че желае да живее с нея. В същото време доста обичал мен и щерка си, били сме му близки и скъпи. Поне по този начин сподели.

Те се познават от доста дълго време, само че твърди, че връзката е почнала шест месеца преди да ми съибщи. Да кажа, че беше потрес за мен, е малко. Имахме, съгласно мен, прелестно семейство. Да, несъмнено, във всяка връзка има проблеми, само че ние се опитахме да ги разгадаем. Построихме си къща, зарадвахме се на преместването. Съпругът ми сподели, че след 10 години ще създадем нова.

А в този момент това.

Не се реалокира при нея незабавно, искаше да провежда удобен живот за нас отвън града (току-що се бяхме преместили в новава къща). 5 месеца ходеше при нея, само че живееше при нас.

Не казахме нищо на детето, искахме да намерим комфортно време. Може би когато приключи образователната година. Много държеше да преживея по-лесно раздялата, дружно ходехме на психотерапевт. В същото време той сподели на психотерапевта, че не гради проекти, че може би някой ден още веднъж ще бъдем дружно.

Решихме къщата да остане на щерка ми и колата, с цел да мога да я карам, той ще вземе жилището и гаража. След това разгласи за продажба жилището и гаража, като към момента живеехме дружно.

Той сподели, че ще купи друго, по-удобно жилище за себе си. Накрая пристигна и времето да кажем на щерка ни.

Но той я убеди, че и тя ще бъде принцеса за него. Каза, че сме се разделили, тъй като саме изтощени един от различен. Не говореше за другата жена. И като че ли пристигна, прекара време с щерка си, оказа помощ с животните.

Стараше се да прекарва време с щерка си, помагаше с животните. Не мога да кажа, че отделяше доста време, само че и не я не помни напълно, както някои не помнят децата си.

Не изиска бракоразвод, носеше си брачната халка. Въпреки че я сваляше понякога. Не зная на какъв принцип избираше по кое време да я смъкна. Дъщеря ми попита за какво към момента е с пръстена, той й отвърна, че към момента сме брачен партньор и брачна половинка.

Но той и с нея съумя да изглади връзките – купи си кола, водеше я на пътешествия. Но всичко това правеше тихомълком, без взаимни фотоси, някои от приятелите му даже не знаеха за това.

Всички срещи с родственици и другари бяха отсрочени, той помоли да не им споделяме още, да изчакаме комфортен миг.

Но повратната точка настъпи, когато един път той пристигна с нея, тя седеше в колата. Влезе в къщата, нея я остави в колата, сподели на щерка си, че е другарка.

Това не ми хареса. След това щерка ми ме разпитваше дълго време, явно тя също се досети, че тук се случва нещо необичайно. Тогава и дейностите на мъжа ми  станаха някак нервни, обаждаше се, споделяше, че ще пристигна, след това се обаждаше, че няма да пристигна.

Или пък ще изведе щерка си на разходка, след което се обажда и пренасрочва срещата. Исках да приказвам с него по тази тематика, не ми харесваше, че детето беше в тази месомелачка. И на мен ми тежеше това, че я бяхме мамили преди и в този момент продължаваме. Исках да приказвам с него, с цел да мога да й кажа истината. Но всичко това се оказа нелепост спрямо това, което той ми сподели.

Съобщи ми, че желае бракоразвод, че това не би трябвало да продължава повече, само че след развода ще би трябвало да споделим къщата и колата. Каза, че е вложил несполучливо парите, получени от продажбата на апартамент и гаража, че е банкрутирал. Още нямало къде да живее, трябвало да си стъпи на краката.

Но би трябвало да продадем къщата, да купим на всички дребен апартамент и тогава той ще направи всичко, с цел да се преместим с щерка ми в огромен апартамент. Разбирам, че индивидът ме е измамил, че е възнамерявал особено да го направи. Но в същото време и нямам доверие в това, защото неговите дейности и откровено разкайване от сегашната обстановка говореха за друго. Не разбирам каква позиция да заема в съда и какво да върша.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР