Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел

...
Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел
Коментари Харесай

Джамбазки за преброяването в РС Македония: Представените резултати са една огромна фалшификация

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки алармира Европейската комисия по отношение на нередности при преброяването на популацията в Северна Македония. За обобщаване на данните, събрани в извънредно къс период, на западната ни съседка бяха нужни 6 месеца, а съгласно евродепутата показаните резултати са една голяма имитация. Към писмото, което Джамбазки изпраща до Европейската комисия, са приложени и свидетелски разкази на хора с българско съзнание в Северна Македония, които ясно демонстрират, че преброяването е фалшифицирано.

В писмото си до Комисията Ангел Джамбазки напомня, че единствената етническа общественост, която се е нараснала в пъти, е българската. За съпоставяне – при преброяването през 2001 година броят на българите е 1417. Прирастът обаче не се дължи на многодетен модел. В същото време всички останали общности понижават като числа. По данни на българската страна над 100 хиляди са жителите на Република Северна Македония, които са получили българско поданство на база своя потвърден български генезис.

„ В подтекста на засиления напън за отваряне на преговорния развой считам, че тази имитация в действителност потвърждава нашата теза за дискриминирането и терора, реализиран към този момент над 70 години. Виждаме, че в една страна, претендент за Европейски Съюз, е проблем да се заявиш като българин “, написа още Джамбазки в писмото си до Европейската комисия.

Предвид изброени обстоятелства и историческите обусловености Ангел Джамбазки подчертава, че Европейската комисия дължи неотложни отговори по тематиката. Затова публично насочва към Комисията два въпроса:

1. Съблюдаван ли е процесът на броене на жителите на Северна Македония от самостоятелни европейски представители?

2. Кога Европейската комисия счита да повдигне тематиката за правата на българската общественост в Република Северна Македония?

Междувременно съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация още веднъж посети град Болград като част от уговорката си с филантропична помощ към българската общественост в Украйна. Той прикани за поддръжка към нашите сънародници, които в обстановка на война, се нуждаят от всевъзможен тип съпричастност и подпомагане.

„ Българският народен интерес, българският шовинизъм изисква от нас да пазиме всеки един българин, който е атакуван някъде. Не да се снишаваме, не да се скатаваме, не да разрешаваме национални предатели да развяват непознати флагове и да зоват за подправен неутралитет, служейки на страната агресор “, съобщи още Джамбазки от паметника на българските опълченци в град Болград
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР