Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков коментира поискания от прокуратурата

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков коментира поискания от прокуратурата
Коментари Харесай

Кирил Петков за имунитета на Борисов: Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков разяснява поискания от прокуратурата имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Вярваме в същинското правораздаване, само че то не би трябвало да е бухалка ", съобщи Петков пред публицисти по време на протеста  пред президентството.

 

Предложението на Софийска градска прокуратура е направено по отношение на досъдебно произвеждане, известно като „ Барселонагейт “, по което са събрани доказателства за осъществено закононарушение по член 253 Наказателен кодекс от народния представител - пране на пари. В известието се показва, че от събраните доказателства може да се стигне до извода, че някогашният министър-председател е дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина.

 

" Истинската гаранция на демокрацията сте вие. Хората, които се пробват да върнат старите системи, които вършат компромати, губят историческото си време. Няколко стотин българи споделят, че България ще бъде естествена страна ", съобщи още Кирил Петков. Той бе посрещнат с ръкопляскания макар скандалните записи на Политическа партия от последните дни. С него бе и брачната половинка му Линда.

 

По-рано протестиращи приканиха партията му да направи всичко допустимо, с цел да има постоянен кабинет, който да спре служебния кабинет. Ако разчитат на третия мандат, значи се предавате на Движение за права и свободи, твърдяха някои от представителите. И желаеха да се махне институцията длъжностен кабинет, с цел да се отбрани парламентаризмът.

 

" България има потребност от работещ парламент. Вярвам, че ще има европейско държавно управление и то ще направи промените по този начин, че да влезем в Шенген и Еврозоната. Тези хора, които от заран до вечер се пробват да подслушват, да връщат старите системи обратно и да ни насочват обратно, няма да стане ", сподели Петков.

 

" Радвам се да видя толкоз доста хора. На кръстопът сме. Пуска се нова Желязна завеса в Европа - Европа, свободна и просперираща или такава на някогашния Съветски съюз. Място за страни, които желаят да седят на оградата, няма. Да сме свободна Европа, или да се върнем в Съветския съюз - кое съгласно вас е измяната? ", попита Асен Василев.

 

Всеки, който желае да ни извади от съюза на проспериращите страни и да ни изкара от НАТО, е народен изменник. Живяхме един път от неверната страна на Желязната завеса, няма да позволим отново да живеем от неверната страна ", добави още той.

 

Весела Чернева е експерт, същински българин, заставаме на 100 % зад нея. Всичките служби се пробват да употребяват нейното име по неверния метод, сподели Кирил Петков.

 

" Събитията от през вчерашния ден са голямо доказателство какво е редно да създадем. Никой няма подозрения, че сигурно имат служби, имат пари, имат голяма власт, голямо въздействие. Аз съм шокиран какъв запас и какви старания се хвърлят против това България да няма постоянно държавно управление. Но каквито и запаси да имат, нямат един запас – вие ", обърна се към протестиращите депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков, като им благодари за поддръжката.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР