Съпредседателят на ДБ Христо Иванов обяви, че след дълги разговори

...
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов обяви, че след дълги разговори
Коментари Харесай

Христо Иванов се отрече от ПП: И с новите не стана! ГЕРБ: Няма да сме курбан за всичко

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разгласи, че след дълги диалози в парламентарната група е взето решение да не поддържат предложение проектокабинет. „ България има потребност от дълбока смяна, тъй като няма да се реши политическата рецесия “, съобщи той.

По думите му  не става въпрос за междуличностни обвинявания. Риск съгласно него е, че в случай че се избере кабинет, който не може да реши рецесиите, то те ще се задълбочат.

„ Единият метод е, да дойдат новите, нулевите, ще изметат старите и всичко ще е наред. Видяхме, че това не работи. Другият метод е да пренебрегваме нуждата от смяна, което е деструктивно. Това, което „ Демократична България “ се пробва да работи е на единодушието. България няма запас за повече разделения, само че единодушието не може да бъде замитано под килима на проблемите “, съобщи Иванов и добави, че единодушието би трябвало да се крепи на открити диалози.

„ Вие повторихте към осем пъти разговор, диалог за България. Когато ние подаваме ръка за разговор, вие два пъти отказвате да седнете на масата за разговор. Когато сме начертали главните правила за България. Кои от тези 6 съществени целите не одобрявате. Кое ви накара да влезете в коалиция с вашия идеологически конкурент Българска социалистическа партия, които нарекохте „ облачна партия “. Човека който сплоти всички вас беше този с юмрука и вие застанахте зад него. Какво може да извършите вие с вашата тройна коалиция Демократична България за България. Искате да се прикрепите към един план, който даже не е партия. Молите се да бъдете дружно на избори, молите се за поддръжка. Загубихте политическото лице и образ “, съобщи депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов и напомни на Христо Иванов, че дружно с ГЕРБ членуват в едно политическо семейство – ЕНП.

„ Г-н Иванов, Вие казахте „ отблъскване на номера ”, само че видях това във вашето изявление. Вие не желаете да подкрепите кабинета, само че ние живеем в представителна народна власт, водачите са тези, които би трябвало да поемат отговорност. Не може да пращаме хората на изправителен изпит, тъй като ние не можем да поемем отговорност ”, съобщи Александър Ненков.

„ Не съм склонен ГЕРБ да даде курбан за всичко станало в продължение на 32 години. Как ще имаме време, в случай че няма да имаме държавно управление, с цел да се организира този значим диалог “, съобщи Радомир Чолаков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР