Съоснователят на софтуерния гигант Microsoft Бил Гейтс заяви, че супербогатите

...
Съоснователят на софтуерния гигант Microsoft Бил Гейтс заяви, че супербогатите
Коментари Харесай

Бил Гейтс иска да плаща по-високи данъци

Съоснователят на софтуерния колос Microsoft Бил Гейтс съобщи, че супербогатите като него би трябвало да заплащат значително по-високи налози, съобщи американското издание The Hill.

„ Внесъл съм над 10 милиарда $ налози, което е повече от всеки различен, само че държавното управление би трябвало да изисква от хората в моята позиция да заплащат доста по-високи налози “, сподели Гейтс в изявление за CNN.

Коментарите му идват няколко месеца откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и републиканци в конгреса означиха първата си огромна законодателна победа с приемането на плана за данъчна промяна и понижаване на налозите в края на предходната година. Според Гейтс промяната облагодетелства най-много супербогатите за сметка на междинната класа и по-бедните.

„ Това не е напредничав данъчен закон. Той е ретрограден. Хората, които са богати, печелят доста повече прерогативи от междинната класа и бедните, а това опонира на общата тенденция, която бихте желали да видите, където обществената защитна мрежа става все по-силна, а тези на върха заплащат по-високи налози “, съобщи мултимилиардерът.

В основата на данъчната промяна е намаляването на корпоративния налог от 35% на 21%, което съгласно републиканците се е трансформирало в повода за нарастванията на заплатите и бонусите, оповестени от компании като Home Depot, Starbucks и FedEx.

Гейтс не един път е подлагал на критика администрацията на Тръмп, като неотдавна съобщи, че неговата теория „ Америка преди всичко “ може да има съществено отрицателно влияние върху Съединени американски щати в дълготраен проект.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР