Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс се изказа днес пред

...
Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс се изказа днес пред
Коментари Харесай

Роджър Уотърс се произнесе! Съдбовни думи за войната

Съоснователят на " Пинк Флойд " Роджър Уотърс се изрече през днешния ден пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по покана на Русия и съобщи, че нейната инвазия в прилежаща Украйна е незаконна. В същото време Уотърс добави, че съгласно него тя е била предизвикана, и прикани за преустановяване на огъня, съобщи Ройтерс.

Русия свика днешното съвещание на Съвета за сигурност, с цел да бъдат разисквани доставките на оръжия в Украйна, и помоли известния английски музикант да се изкаже. Уотърс се опълчи на западните доставки на оръжия за Киев в писмо, оповестено на неговия уебсайт през септември, напомня Българска телеграфна агенция.
-->
Заместник-постоянният представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ричард Милс призна " впечатляващия опит като реализатор " на британеца, само че уточни, че квалификациите му да приказва за контрола на въоръженията и по въпроси от европейската сигурност " са по-малко явни ".

Въпреки че Уотърс назова съветската инвазия в Украйна " незаконна ", той също по този начин съобщи, че тя " не е била непровокирана ", и осъди " провокаторите по допустимо най-категоричен метод ". Той не даде повече детайлности. " Единственият рационален метод на деяние през днешния ден е да призовем за неотложно преустановяване на огъня в Украйна ", сподели Уотърс.

Украинският непрекъснат представител при Организация на обединените нации Сергий Кислиця направи отпратка към шлагера на " Пинк Флойд " " Още една тухла в стената " (Another Brick in the Wall), като съобщи пред Съвета за сигурност: " Колко е тъжно за някогашните му почитатели да видят по какъв начин той приема ролята на още една тухла в стената - стената на съветската дезинформация и агитация. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР