Съоснователят и представляващ Платформата Brown to Green за преход към

...
Съоснователят и представляващ Платформата Brown to Green за преход към
Коментари Харесай

Brown to Green : Всяка жена трябва да си поставя ясна цел и да работи усърдно

Съоснователят и представляващ Платформата " Brown to Green " за преход към нисковъглеродна стопанска система, ръководител на Борда на шефовете на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ и Изпълнителен шеф на EGGS Ltd., консултантска компания в региона на околната среда Кристина Лазарова взе присъединяване като преподавател във " Форум на дамите бизнесмени в България ".

Събитието се организира на 2 юни 2023 година в Rainbow Plaza. Международният конгрес беше отдаден на „ Насърчаване на женското предприемачество: Ключ към стопански напредък и стабилно бъдеще “. Организатор бе най-големият онлайн медиен портал в България DIR.BG.
-->
Форумът на дамите бизнесмени събра в София водачи в сферата от най-високо равнище в Европа и България. Сред дамите, които взеха присъединяване в събитието, бяха Евелин Регнер, член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и член на Комисията по правата на дамите и равенството на половете, както и някогашният български еврокомисар Мария Габриел.

Освен тях, във форума се включиха още редица специалисти с принос в женското предприемачество в областта на бизнеса, институциите и НПО-сектора.

Съоснователят и представляващ Платформата " Brown to Green " Кристина Лазарова беше преподавател в третия панел от интернационалния конгрес. Основните тематики, които бяха разисквани по време на сесията, бяха стандартите, логиката на психиката на предприемачеството и построяването на резистентност за жените-предприемачи и вложители.

По време на полемиката бяха разисквани методите за превъзмогването на предразсъдъците, които са е едно от най-големите провокации за дамите бизнесмени и вложители и които може да доведат до стеснен достъп до финансиране, запаси и пазари. В панела бе подчертана нуждата от построяването на просвета на самопризнание на триумфите на дамите бизнесмени и вложители, което на своя страна може да даде до повече благоприятни условия и да увеличи тяхната резистентност.

Международните и български лектори, част от третата сесия,  изтъкнаха голямото значение, обвързвано с ангажираността на вложителите и финансовите институции за отбраната на правата на дамите бизнесмени.

" България е измежду първенците в Европа от позиция приемане на дами на позиции в бранш " Енергетика ". ", съобщи Кристина Лазарова във встъпителното си слово. Тя съобщи, че през 16-те години, през които е част от този отрасъл има наблюдаване, че в едни от най-големите енергийни предприятия като АЕЦ " Козлодуй " и Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", включително Министерството на енергетиката, има наклонност за доминация на наличието на дами на управителни постове.

Съоснователят и представляващ Платформата " Brown to Green " цитира статистика на Международната организация по енергетика, оповестена при започване на година, където ясно се акцентира нуждата от увеличение на разпределението на квоти за дамите по пътя на енергийната промяна и решаването на казуса с промените на климата. Като причина за нуждата от увеличение на женското наличие в този по този начин значим за всяка една страна интервал на енергиен преход, Кристина Лазарова посочи редицата качества, които има една жена, поставяйки гъвкавостта на дамите в бизнеса преди всичко.

Като огромни провокации, с които се е сблъскала при започване на кариерата си, Кристина Лазарова уточни възрастта и това, че е била

жена в този най-вече мъжки бранш.

Според Изпълнителния шеф на EGGS Ltd Кристина Лазарова единствената преграда за развиване на дамите в бизнеса е тази, която е в техните мозъци. За това тя прикани всички дами да преодолеят бариерите, които сами си слагат. Лазарова се обърна с зов всяка жена да си слага ясна цел и да работи старателно за нейното реализиране.

През погледа на известни лектори, иноватори, бизнесмени и представители бизнеса и обществения бранш, финансови институции от страната и чужбина, интернационалният конгрес в пет обособени панела прегледа в целокупност  темата за женското предприемачество във фокуса на публичния дневен ред.

Инициативата имаше за цел да бъдат ясно дефинирани провокациите и да бъде основана платформа за полемика, шерване на опит и решения за устойчива, обективна и по-конкурентна стопанска система. По време на интернационалния конгрес бяха дискутирани и тематиките, свързани с равенството сред половете и както и ясно откроените причините за по-сериозната роля на дамите в бизнеса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР