Съоснователят и изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг написа отговор

...
Съоснователят и изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг написа отговор
Коментари Харесай

Зукърбърг се оправдава заради планове на Facebook за търговия с лични данни

Съоснователят и изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг написа отговор за имейлите, показващи по какъв начин от обществената мрежа оферират на Netflix и други известни приложения преференциален достъп до персоналните данни на потребителите си, макар че компанията сякаш стегна своите правила за персонални данни.
Британската парламентарна комисия, която проверява дали Фейсбук, разгласява 250 страници документи на компанията. Според тях мениджърите на Фейсбук са имали диалози с огромни компании като Netflix да им дават преференциално достъп до данните на потребителите. Зукърбърг взе участие в една от тези полемики от 2012 година.
Имейлите се появиха по време на дело против Фейсбук в Калифорния заведено от американските разработчици Six4Three. Електронните известия са били запечатани от съда, само че са били взети предишния месец от парламентарната комисия.
" Като всяка организация ние имаме доста вътрешна връзка и хората показват разнообразни хрумвания. В последна сметка се спряхме на модел, който да продължи да дава гратис платформата на разработчици и те могат да решат дали да купят реклами, в случай че желаят. За да бъдем ясни, това е друго от продаването на данните на хората. Ние в никакъв случай не продаваме данните на който и да е било ", съобщи Зукърбърг в известие, оповестено във Фейсбук.

Междувременно, AV Club разгласява информация, че подправените профили във Фейсбук са сред 60 и 90 млн., а 3-4% от наличието в обществената мрежа е подправена информация. Много от подправените сметки се употребяват за спам, твърди финансовият шеф на Фейсбук Дейв Уенър. Twitter също рапортува, че близо 5% от потребителската му база или повече от 16 милиона акаунта са подправени, съгласно информация на The Hill.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР