Съобщенията за това, че критично липсва тоалетна хартия в магазините,

...
Съобщенията за това, че критично липсва тоалетна хартия в магазините,
Коментари Харесай

В Китай обясниха защо всъщност всички са купували купища тоалетна хартия

Съобщенията за това, че сериозно липсва тоалетна хартия в магазините, започнаха да идват първо от Китай, откъдето се популяризира коронавирусът. След това рафтовете с тоалетна хартия се изпразваха в Европа и Съединени американски щати.

Социалните мрежи бяха изпълнени със фотоси на великански опашки и хора с цялостни колички със заветните ролки. Имаше даже видеоклипове, в които купувачите безусловно влизаха в борба за хартията.

В същото време мненията на хората бяха разграничени. Половината от тях си накупиха огромни количества хартия, до момента в който другата половина се възмути и не разбираше за какво хората са привлечени толкоз от хигиеничните продукти, още повече, в случай че при множеството от тях има и вода в домовете им.

Китайците обаче обясниха за какво толкоз доста от тях се нуждаят от хартия в такива количества и повода въобще не е обвързвана с това за което по принцип служи, оповестяват международните издания.

Оказва се, че в Китай са я употребявали, с цел да понижат контакта с повърхности на публични места. Населението е получила тази рекомендация от експерти.

И по този начин, най-евтиният и елементарен метод да се отбрани човек е тоалетната хартия. Всеки в страната я е носил със себе си и преди да допре ръкохватка, бутон на асансьора или различен „ рисков “ предмет, той откъсвал парче от тоалетната хартия и след съприкосновението, го изхвърлял.

Този способ е даже по-безопасен от ръкавиците за еднократна приложимост, тъй като хората могат да не помнят и да допрян лицата си.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР