Съобщава се, че лидерът на лейбъристите подкрепя сделка за заем,

...
Съобщава се, че лидерът на лейбъристите подкрепя сделка за заем,
Коментари Харесай

Мрамори Елгин в Британския музей като разрязване на „Мона Лиза наполовина“, казва гръцкият премиер преди срещата в Сунак

Съобщава се, че водачът на лейбъристите поддържа договорка за заем, съгласно която антиките ще бъдат върнати там, където са били издълбани преди 2500 години преди.

Предложена договорка се разисква сред гръцкото държавно управление и Джордж Осбърн, ръководител на Британския музей, макар че господин Мицотакис сподели, че не е реализиран толкоз огромен прогрес, колкото би желал.

Той обаче наподобява предложи метод за излизане от безизходицата, като загатна, че собствеността върху мраморите, основен източник на разногласия от десетилетия, не е заложена на карта.

Вместо това той сподели, че е значимо къде би трябвало да се гледат.

Запитан къде това, което гръцкото държавно управление назовава скулптурите на Партенона, би изглеждало по-добре, господин Мицотакис сподели в програмата на BBC Неделя с Лаура Куенсберг: „ Мисля, че отговорът е доста явен. Те в действителност наподобяват по-добре в музея на Акропола, най-съвременен музей, който е издигнат за тази цел. "

Той продължи: „ Според мен това не е въпрос на благосъстоятелност, т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР