Сантяго. Десните в Чили спечелиха впечатляваща победа, след като Хосе

...
Сантяго. Десните в Чили спечелиха впечатляваща победа, след като Хосе
Коментари Харесай

The Guardian: Симпатизант на Пиночет спечели първия тур на президентските избори в Чили

Сантяго. Десните в Чили завоюваха впечатляваща победа, откакто Хосе Антонио Каст, някогашен конгресмен, който обществено е защитавал наследството на Аугусто Пиночет, завоюва първия тур на президентските избори в южноамериканската страна, написа The Guardian .

Каст, който организира акция за възобновяване на закона и реда, надзор на миграцията и консервативни обществени полезности, получи изненадващо 28% от гласовете и победи прогресивния някогашен студентски водач Габриел Борич с два процентни пункта.

Двамата ще се изправят на втори тур на 19 декември.

Каст оцеля в поразителната последна седмица на акция, в която откритата му поддръжка за диктатурата на военачалник Аугусто Пиночет и нейното икономическо завещание бяха обект на интензивни полемики.

„ Ще изберем сред свободата и комунизма – сред демокрацията и комунизма “, сподели той за втория тур, на който, по думите му, ще има „ екзистенциална битка против непримиримата левица “.

„ Ще изберем сред свободата и комунизма – сред демокрацията и комунизма “, сподели той.

Говорителят на акцията на Каст, Макарена Сантеличес – пра-племенница на военачалник Пиночет, която за малко служи като министър на дамите при напускащия президент Себастиан Пинера – също се появи на сцената.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР