Санкцията, която ще се налага на шофьор на тежкотоварен камион,

...
Санкцията, която ще се налага на шофьор на тежкотоварен камион,
Коментари Харесай

МВР със солидни санкции за шофьорите на камиони, преминаващи през прохода Петрохан през зимата

Санкцията, която ще се постанова на водач на тежкотоварен камион, тръгнал да минава с него през прохода Петрохан в Стара планина през зимата, ще бъде 300 лв. и един месец отнемане от правоуправление. Това заяви Денис Хилмиев от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана на среща в регионалната администрация в града във връзка началото на зимния интервал и поддържането на пътищата в района.

Хилмиев посочи, че полицейската дирекция има подготвеност за деяние при усложнена зимна конюнктура, като са планувани 14 поста за надзор на придвижването. Полицейските ръководства в Берковица и Костинброд ще работят взаимно за попречване навлизането на тежкотоварни камиони от двете страни на прохода Петрохан в планината.

От Областното пътно ръководство в Монтана оповестиха, че от 1 ноември се стопира издаването на разрешителни на някои тежкотоварни коли за прекосяване през Петрохан, което в други интервали на годината се прави по изключение.

От пътното ръководство оповестиха, че в област Монтана през тази зима ще би трябвало да се поддържат 619 километра републикански пътища, като е определена компания за тази активност.   
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР