Санкциите срещу Русия закъсняха. Трябваше да се наложат още преди

...
Санкциите срещу Русия закъсняха. Трябваше да се наложат още преди
Коментари Харесай

Журналист: Санкциите срещу Русия трябваше да се наложат още през 2008 година и по-рано

Санкциите против Русия закъсняха. Трябваше да се наложат още преди години. Това разяснява публицист в ефира на Нова нюз.

„ Урсула фон дер Лайен като цяло не сподели нищо ново. Любопитното е, че за първи път тя призна, че трябва да се чуе Източна Европа- Полша, Балтика, Грузия, Молдова, която доста пъти предизвестява, че Путин няма да спре. Това, което провокира доста мнения е, таванът на свръхпечалбите на енергийните колоси. Ситуацията е изключителна. На карта е заложено оцеляването на Европейския съюз като една единна организация. Предстои тежка зима. Тези свръхпечалби би трябвало да отиват най-вече за реинвестиции, за основаване на работни места, а не за покупки на първокласни движимости ”. Това разяснява Момчил Инджов, публицист от Клуб Z.

Според него строгите наказания е трябвало да бъдат наложени на Русия още през 2008 година (б.ред. Нахлуването на Русия в Грузия и окупирането на част от страната). „ Даже още по-рано- когато започнаха да хвърлят опозиционери в пандиза. Трябваше да пристигна войната в Украйна, с цел да стане Европа по-силна и по-обединена ”.

„ В Унгария обстановката е малко по-различна. Очаква се Еврокомисията да предложи отчасти орязване на еврофондовете на тази страна. Това е поради проблемите с върховенството на закона. Смята се, че в областта на публичните поръчки са облагодетелствани хора на Виктор Орбан. Една от аргументите той да е толкоз на прицел, е че е съперник на миграцията. Той на процедура не желае миграция. И това негово отвращение не е лишено от съображение. Защото хората се тормозят. Орбан не е политкоректен човек. Унгария се съгласи да бъдат продължени глобите против Русия с шест месеца. Противопоставяше се, само че в последна сметка се съгласи ”, сподели Инджов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР