Санкциите по закона Магнитски на български граждани са ясна диагноза

...
Санкциите по закона Магнитски на български граждани са ясна диагноза
Коментари Харесай

Румен Радев: Санкциите на САЩ са ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция

" Санкциите по закона " Магнитски " на български жители са ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция ", разяснява президентът Румен Радев, който изгледа военното обучение " Ответен удар 21 " на полигона край хасковското село Корен.

" Редно ли е зад океана да ни кажат, че тук се правят закононарушения, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. Няма кой извън да разплете това ", изясни президентът. Според него прокуратурата удря избрани олигарси, само че брани други.

" Васил Божков беше ударен, откакто е спрял да си заплаща " такса успокоение ". Защо не бе ударен преди този момент? ", попита Румен Радев и добави, че е призовал партиите да се чистят от хора, за които имат подозрение, че са корумпирани. Според него държавното управление на Съединени американски щати е показало единствено част от корумпираните лица у нас. Той добави, че следствието би трябвало да продължи на наша територия.

Президентът приветства решимостта на американското държавно управление да поддържа българското общество в устрема му към повече бистрота.

" Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както би трябвало, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавани значими въпроси, да вземем за пример, " Защо предходният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават големи задължения? “, „ Защо играе карти и върви на лов с мастити олигарси, които печелят големи публични поръчки? “. Това не е знак против страната, това е знак за страната ни и българското общество “, уточни Радев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР