Санкциите, наложени на Русия, имат много значим ефект, заяви министърът

...
Санкциите, наложени на Русия, имат много значим ефект, заяви министърът
Коментари Харесай

Джанет Йелън: Санкциите имат значим ефект върху руската икономика

Санкциите, наложени на Русия, имат доста важен резултат, съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, като назова нашествието в Украйна " стратегически неуспех " на Владимир Путин.

" Според мен до момента нашите наказания имат доста важен негативен резултат върху Русия. Макар че по някои индикатори съветската стопанска система се оправи по-добре, в сравнение с можеше да се чака в началото, в този момент Русия има забележителен бюджетен недостиг. " - съобщи Йелън преди срещата на Групата на 20-те в Индия.

" Заради нашите наказания и нашия надзор върху износа е извънредно мъчно да се достави с материалите, от които се нуждае, с цел да попълни боеприпасите си и да ремонтира да вземем за пример 9000 танка, които са били унищожени вследствие на войната ", сподели Йелън пред кореспонденти в Бенгалуру.

" Виждаме, че това е довело до отлив на някои от най-квалифицираните учени и бизнесмени в съветската стопанска система, както и до отлив на задгранични вложения. Русия понижава активите си в своя държавен капиталов фонд, тъй че ценовият таван, който наложихме на съветския нефт, явно доста понижава приходите на Русия. " - сподели още тя.

Йелън добави, че президентът Путин " си е мислил, че ще реализира победа на минимална цена “, само че по думите на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ (Уилям) Бърнс една година по-късно „ войната на Путин се оказа стратегически неуспех за Кремъл ".

Йелън съобщи още, че международната стопанска система е " в по-добро състояние " от плануваното преди няколко месеца след пандемията от ковид и нахлуването на Русия в Украйна.

" През есента мнозина се притесняваха от внезапно икономическо закъснение в целия свят. Предизвикателствата, пред които сме изправени, са действителни, и бъдещето постоянно е нестабилно, само че вероятностите се усъвършенстваха. " - съобщи Йелън. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР