Санкциите на САЩ срещу Иран са напълно нелегитимни и нарушават

...
Санкциите на САЩ срещу Иран са напълно нелегитимни и нарушават
Коментари Харесай

Лавров: Американските санкции срещу Иран са нелегитимни


Санкциите на Съединени американски щати против Иран са изцяло нелегитимни и нарушават решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС и Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

" Ще се отнася до американските ограничения във връзка с Иран, те са изцяло нелегитимни и се реализират в жестоко нарушаване на решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. А формите, под които се афишират и ползват тези ограничения, не могат да не провокират надълбоко отчаяние ", сподели Лавров на обща конференция с испанския външен министър Жозеп Борел в Мадрид.

Той добави, че Русия чака да бъдат открити способи за икономическо съдействие с Иран макар глобите.

Според него Москва приема, че съглашението за иранската нуклеарна стратегия остава в действие след възобновяването на американските наказания.

" Приемаме, че Съвместният изчерпателен проект за деяние (СВПД) остава в действие за тези, които са запазили присъединяване си в този механизъм. След излизането на Съединени американски щати от СВПД присъединяване си в него потвърдиха и европейците, и Русия, и Китай, и самият Иран ", съобщи Лавров.

Испания счита, че няма причина Съединени американски щати да се отхвърлят от иранската нуклеарна договорка, сподели Борел. " Ние отхвърляме да одобряваме ултиматум от Съединени американски щати ", съобщи той.

Според него " Европейският съюз и съответно Испания са били сериозно настроени към решението на Съединени американски щати във връзка с Иран, което се отразява негативно върху икономическите аспекти и сигурността ".

" Съгласно информацията, с която разполагаме, Иран извършва отговорностите по съглашението и Съединени американски щати нямат причина да се отхвърлят от него ", сподели Борел. Мадрид е заинтригуван от положителни връзки с Вашингтон, " само че Европейски Съюз и Испания следват своя политическа линия ", продължи испанският външен министър.

Той дефинира като " нова и огромна неточност " желанието на американския президент Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват.

Лавров съобщи, че Русия се надява скоро да подписа с Испания съглашение за съдействие в битката с тероризма.

Той сподели, че не са показани никакви обстоятелства за интервенция на Русия в избори в Съединени американски щати или в други страни. Според него обвиняванията за съветска интервенция в американските избори в средата на мандата са " празни заявки ".

" Не ни е показан нито един факт, потвърждаващ наша интервенция в каквито и да е избори или референдуми - било то в Съединени американски щати, Каталуния, Македония или Черна гора ", съобщи Лавров.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР