Санкциите на САЩ и последиците от пандемията принуждават директорите на

...
Санкциите на САЩ и последиците от пандемията принуждават директорите на
Коментари Харесай

До 2027 г. половината от всички iPhone-и може да се произвеждат в Индия

Санкциите на Съединени американски щати и последствията от пандемията принуждават шефовете на Apple да погледнат към Индия и Виетнам като към различни страни за разполагане на индустриалните си мощности. Според някои оценки до 2027 година до половината от всички iPhone-и ще се сглобяват в Индия, макар че сега страната има не повече от 5% дял в тази област.

Такава е прогнозата на анализаторите на DigiTimes Research, маркирана от South China Morning Post. Сега Индия е осмата по значимост страна във веригата за доставки на Apple, където се намират 278-те заводи на двете компании, които създават артикули за нея. Всъщност това им разрешава да претендират за едвам 2,3% от цялата верига за доставки на Apple. Виетнам е на четиринадесето място с две компании, които ръководят 160 единици, а делът на страната във веригата за доставки е по-малко от 1,3%. В Китай се намират 121 снабдители на Apple с 2360 местоположения, което съставлява 19,3% съгласно Bloomberg.
-->
Накратко, с цел да изземат половината от всички поръчки за произвеждане на iPhone до 2027 година, индийските фабрики ще би трябвало да се постараят доста. Тази прогноза е още по-амбициозна от оценката на JPMorgan, в която се загатва готовността на Индия да създава до една четвърт от всички iPhone-и до 2025 година През последните три тримесечия на предходната година Индия удвои доставките на смарт телефони на Apple в съпоставяне със същия интервал на 2021 година

Тайванската компания Wistron стартира да сглобява iPhone SE в Индия през 2017 година Миналата есен сглобяването на iPhone 14 в Индия стартира с минимално забавяне по отношение на Китай. Известният анализатор Минг-Чи Куо счита, че все още на дебюта на семейството iPhone 15 тази година сглобяването на смарт телефоните от последващо потомство ще стартира в Индия в синхрон с Китай. Според анализаторите на State of Flux главното предизвикателство пред индийските снабдители на Apple в този момент е способността да покачат равнището на качеството на продуктите до условията на клиента в къси периоди. На китайските реализатори на Apple им бяха нужни години, с цел да създадат това, а индийските им съперници няма да имат време да се отдръпват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР