Санкциите може да навредят повече на ЕвропаБезпрецедентният масивен пакет от

...
Санкциите може да навредят повече на ЕвропаБезпрецедентният масивен пакет от
Коментари Харесай

Мицотакис: Европа трябва да бъде внимателна по отношение на санкциите срещу Русия

Санкциите може да навредят повече на Европа

Безпрецедентният солиден пакет от наказания против Русия "всъщност се отразява отрицателно " и вреди и на европейската стопанска система. Това съобщи гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис в изявление за CNN.

По думите му съветската стопанска система се е свила с към 10%, като добави, че "всички достижения, които Русия е постигнала през последното десетилетие, могат да бъдат заличени в границите на една година ".

Въпреки че тези наказания са обилни, Европа би трябвало да бъде доста деликатна, с цел да не допусне те да навредят на Европа повече, в сравнение с Русия, означи той, визирайки нарасналите енергийни разноски.

В отговор на въпрос за заплащането на цената за наложените наказания, вместо да се води война, Мицотакис сподели: "Ние плащаме цена. "

„ Всички би трябвало да преразгледаме прогнозите си за растежа, изправени сме пред забележителен инфлационен напън вследствие на войната, а енергийните разноски в действителност ни вредят ", добави той.

Мицотакис означи също, че с изключение на уговорката за поддръжка на Украйна, подобен ангажимент би трябвало да има и към "гражданите, с цел да се уверим, че те не страдат повече, в сравнение с могат фактически да понесат ".

По отношение на бежанската рецесия съобщи: "Ние бяхме в челните редици на бежанската рецесия в предишното. Затова сме доста чувствителни във връзка с това да се уверим, че можем да осигурим безвредно място за украинските бежанци. "

Той обаче добави, че европейските страни би трябвало да създадат повече, тъй като броят им просто ще бъде "смазващ ".

В момента Гърция е хазаин на към 15 000 украинци, които избягаха от изтерзаната си страна, откакто на 24 февруари руснаците започнаха война против Украйна.

Руско-украинската война срещна интернационално отвращение, като Европейски Съюз, Съединени американски щати и Обединеното кралство, наред с други страни, вкараха строги финансови наказания против Москва.

Според оценки на Организация на обединените нации в Украйна са починали минимум 1035 цивилни жители, а 1650 са ранени, като в същото време Организация на обединените нации предизвестява, че същинската цифра евентуално е доста по-висока.

Повече от 3,7 милиона украинци също са избягали в прилежащи страни, а милиони други са разселени в страната, по данни на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР