Сънифест е осъществената цел, да се направи квартален фестивал, посветен

...
Сънифест е осъществената цел, да се направи квартален фестивал, посветен
Коментари Харесай

Фестивалът, посветен на алпиниста Боян Петров, ще се проведе на 14 май

" Сънифест " е осъществената цел, да се направи квартален фестивал, отдаден на Боян Петров, планинар, академик, еколог, човек с огромно сърце и големи цели.

" Опитваме се да създадем композиция, в която хем да честваме едни изтъкнат българин, само че и да създадем нещо за квартала ", сподели зам.- кметът на регион " Триадица " Христо Вълчанов.

Събитието ще се състои на кръстената особено на алпиниста улица, в квартал " Манастирски ливади - изток " на 14 май, събота. Улицата ще бъде пешеходна от 08:00 ч. до 22:00 ч ., там децата ще имат опция да си играят, да карат колело, тротинетки и така нататък

" Специално за деня сме говорили с Драгалевския манастир, който има една от тези ливади и ние ще я подготвим, окосим и разградим в една част, хората да могат да дойдат, да играят топка, да седнат или да си създадат пикник ", сподели още Христо Вълчанов.

Събитието ще приключи с концерт, като преди този момент ще има разпънати шатри, с друга тема обвързвана с част от живота на Боян Петров , като във всяка една от тях в избран час ще има " къса лекция “ и показване на съответна идея.

Самата стратегия стартира публично в 16:00 ч. и жителите на региона ще могат да видят презентации на Националния природонаучен музей и проведена детска работилница, Националната асоциация на децата с диабет, с която Боян Петров е работил доста, клуб по алпинизъм " Вертикален свят " и шатра с тема " Биоразнообразие ".

" Ние желаеме да покажем нещата, с които той се е занимавал през живота си, само че също да промотираме самите дела ", добави той.

Официалното разкриване на улицата с името " Боян Петров " ще бъде в 18:00 ч ., а от 19:00 ч. ще стартира концертът на едни от новите известни групи " No more many more " и " Hug or handshake ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР