Samsung пое ангажимент да постигне нетни нулеви въглеродни емисии за

...
Samsung пое ангажимент да постигне нетни нулеви въглеродни емисии за
Коментари Харесай

Samsung обещава да постигне нетни нулеви въглеродни емисии до 2050 г

Samsung пое ангажимент да реализира чисти нулеви въглеродни излъчвания за цялата компания до 2050 година и ще похарчи 5 милиарда щатски $ през идващите седем и половина години, с цел да се случи това. Въпреки че проектите му евентуално не са толкоз нападателни като тези на Microsoft, които преди този момент дадоха обещание да бъдат негативни въглеродни излъчвания до края на десетилетието, компанията има намерение скоро да приложи промени, тъй че отделът му за Device eXperience (DX) да създава чист нулев въглерод до 2030 година

Подразделението DX на Samsung обгръща бизнеса с потребителска електроника, в това число интервенциите за произвеждане на мобилни устройства и екрани, и е отговорно единствено за 10 % от излъчванията на парникови газове през 2021 година Междувременно бизнесът с чипове и съставни елементи на компанията, който постоянно е най-големият производител на пари, е виновен за 90 % от 17,4 милиона тона парникови газове, изхвърлени предходната година.
-->
Ясно е, че би трябвало да се свърши доста работа, с цел да може бизнесът му с произвеждане на чипове да бъде нула. Едно от нещата, които компанията възнамерява да направи, е да създаде технологии, които могат доста да понижат газовите странични артикули от производството на полупроводници. Samsung също възнамерява да конфигурира пречиствателни уреди в заводите си за произвеждане на чипове. В допълнение, компанията ще създаде технологии за хващане и оползотворяване на въглероден диоксид, които могат да овладеят въглеродните излъчвания от нейните полупроводникови уреди, да ги съхраняват и по-късно да ги трансфорат в приложим източник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР