Самотата е глобална заплаха за здравето, обяви Световната здравна организация.

...
Самотата е глобална заплаха за здравето, обяви Световната здравна организация.
Коментари Харесай

Като пушенето на 15 цигари на ден: СЗО определи самотата за глобална заплаха за здравето

Самотата е световна опасност за здравето, разгласи Световната здравна организация. Вредното ѝ влияние върху човек се равнява на пушенето на 15 цигари дневно, пише The Guardian.

Всеки четвърти по-възрастен човек в света претърпява обществена изолираност, което усилва риска от деменция с 50% и коронарна артериална болест или инсулт с 30%.

Самата тя е изоставена като бебе, през 2001 година основава благотворителния си център

Освен това, съгласно проучвания, до 15% от младежите в света са самотни. Те изпитват самотност в учебно заведение и е по-вероятно да изоставен университета. А възприятието за изолираност и липса на поддръжка по време на работа може да докара до понижена продуктивност.

СЗО е основала интернационална комисия по казуса със самотата.

" Всеки, на всички места може да бъде уединен или обществено изолиран ", отбелязва СЗО.

Румен Радев е откроен като позитивен образец за поощряване на нацията с речта си за Нова година

Проблемът със самотата се е влошил заради Коронавирус пандемията, която е спряла обществените действия на хората, тъй че равнището на самотност се е нараснало.

" Самотата не познава възраст или граници и се трансформира в световен проблем за публичното здраве, засягащ всички аспекти на здравето, благосъстоянието и развиването “, сигнализират специалисти.

По думите им рисковете за човешкото здраве от самотата са равни на пушенето на 15 цигари дневно. От СЗО подчертаха, че вредата от нея е даже по-голяма, в сравнение с от затлъстяването и заседналия метод на живот.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР