Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо каза,

...
Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо каза,
Коментари Харесай

Гуайдо готов да разрещи външна военна интервенция, за да спрат да умират деца

Самопровъзгласилият се за краткотраен президент на Венецуела Хуан Гуайдо сподели, че е подготвен да позволи, в случай че е належащо, американска военна намеса, с цел да принуди президента Николас Мадуро да се отдръпна от властта и да постави завършек на филантропичната рецесия в страната, съобщи Франс прес. Това изказване Гуайдо направи в изявление за френската организация, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ще създадем всичко, което е належащо, всичко, което ние би трябвало да създадем, с цел да спасим човешки животи, с цел да престанат децата да измират ", сподели Гуайдо, приет за краткотраен президент на Венецуела от към 40 страни, отпред със Съединени американски щати.

" Ще създадем всичко, което е допустимо. Това е един явно полемичен въпрос, само че употребявайки нашия суверенитет, упражнявайки нашите преимущества, ние ще създадем нужното ", сподели Гуайдо в отговор на въпрос дали ще употребява законовите пълномощия, които има в качеството си на ръководител на Народното събрание и краткотраен президент, с цел да позволи възможна непозната намеса.

" Тук във Венецуела всеки ден, който минава, се брои в човешки животи ", добави той.

Сериозната икономическа рецесия, обхванала страната, докара до дефицит на храна и на лекарства. Над 2 милиона души напуснаха Венецуела от 2015 година, съгласно данни на Организация на обединените нации.

В изявление за в. " Уолстрийт джърнъл " Гуайдо съобщи, че Русия или Китай рано или късно ще се откажат от поддържането на президента Мадуро, съобщи ТАСС.

" Лично аз нямам доверие, че Русия и Китай са на страната на Мадуро. Те просто пазят своите вложения във Венецуела. Но последователно те ще стартират да схващат, че Мадуро не може да им предложи непоклатимост, нито гаранции ", сподели Гуайдо.

Той не изключи опцията, че за промяна на съществуващия режим, ще се наложи непозната намеса.

" Важно е да се помни, че диктаторът непринудено не може да съобщи властта, откакто е присвоил за себе си конституцията и е управлявал страната благодарение на закани и обещания. Понякога е нужно да се окаже съответен напън, с цел да си отиде той ", сподели Гуайдо. " Военна интервенция би могла да бъде най-ефективната форма на напън, само че не на това се надяваме ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР