Самолетите 900ER имат същия дизайн на неизползваната врата, която се

...
Самолетите 900ER имат същия дизайн на неизползваната врата, която се
Коментари Харесай

Boeing 737-900ER е вторият модел самолет, който се следи под лупа след експлозията в 737 MАX 9

Самолетите 900ER имат същия дизайн на неизползваната врата, която се взриви по време на полет на 737 MAX 9
Предстои да бъдат осъществени инспекции на втори модел аероплан на " Боинг " (Boeing) след взривяване на неизползвана врата на един от самолетите по-рано този месец, заяви Би Би Си ().

Федералната организация за гражданско въздухоплаване на Съединени американски щати (Federal Aviation Administration - FAA) приземи повече от 170 машини от флотилията 737 MAX 9, откакто панел от кабината се откъсна на хиляди метра височна.

В неделя организацията съобщи, че самолетните компании също би трябвало да ревизират уплътнителите на вратите на самолетите от по-стария модел 737-900ER, дали те се закрепват добре. Тази версия на Boeing употребява същия дизайн на вратите като по-новата. Федералната агенция определи тази рекомендация като " спомагателен слой сигурност ".

В заявката се споделя, че не са докладвани проблеми със 737-900ER, само че че той употребява същия дизайн на панела за " задръстване " на неизползвана врата като при самолета, при който породи ужасяващия случай от 5 януари, отбелязва Би Би Си. Тогава, аероплан Boeing 737 МAX 9 на " Аляска Еърлайнс " (Alaska Airlines) на път за Калифорния от Портланд, Орегон, беше заставен да извърши спешно кацане, откакто панел се откъсна от корпуса малко след излитането му, оставяйки зейнала дупка в профил. След инцидента редица самолети от модела бяха приземени за инспекции, което докара до срив в цената на акциите на Boeing. 

Федералната организация изследва индустриалните практики и индустриалните линии на компанията, в това число тези, свързани с подизпълнителя " Спирит Аеросистемс " (Spirit AeroSystems), който доставил панела.

По-рано тази седмица FAA съобщи, че е направила инспекции на 40 от приземените самолети, само че не сподели по кое време ще могат да летят още веднъж.

В изказване в неделя Агенцията заяви: " Безопасността на пасажерите, а не скоростта, ще дефинира графика за завръщане на тези самолети в употреба ".

След случая Boeing съобщи, че ще увеличи качеството на контрола в индустриалния си развой.

Моделите 737-900ER имат 11 милиона часа пробег без сходен случай, какъвто се случи на по-новите 737 Max 9s.

Федералната въздухоплавателна организация на Съединени американски щати не е наредила приземяване на по-стария модел, до момента в който се правят инспекциите по места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР