Самолечението е опасно, не го правете. Това призова зам.-председателят на

...
Самолечението е опасно, не го правете. Това призова зам.-председателят на
Коментари Харесай

Проф. Габровски каза защо не бива да се самолекуваме

Самолечението е рисково, не го правете. Това прикани зам.-председателят на Българския лекарски съюз проф. Николай Габровски в " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3.

Крайно безразсъдно е самолечението. Изкушава да си поставиш самичък диагноза през интернет, само че това е може да е рисково.Лекарят учи десетилетия, с цел да бъде дипломиран. 10 минути в интернет не компенсират това знание, сподели проф. Габровски. Той напомни, че лекарят преценя и назначава лекуването и призна, че в този момент има по-голям брой инфектирани медици, само че към момента се оправяме добре.

Неврохирургът означи, че приоритет в болничното лекуване е Коронавирус и това ще докара до някои проблеми. Особено проблематични са пациентите с хронични болести. Той е уверен, че хората ще се отнесат по-отговорно за собственосто си здраве. Потоците са отделени. В отделенията има доста висока дисциплинираност и хората не би трябвало да чакат последния миг.

Той беше безапелационен, че електронната рецепта ще влезе в действие и е въпрос е на седмици. В аптеката би трябвало да се отива с рецепта. По мотив апела на аптекарите те да пишат рецептите проф. Габровски изясни, че БЛС е уверен, че единствено доктор може да назначава лекуване, на фармацевтите това не им е работа. Габровски предложи да се открият още веднъж 24 часовите обслужвания в аптеките, а медикаментите без рецепта, да се продават и отвън аптека - в магазин, вендинг и други " Това са две неща, които биха облекчили доста обстановката. Дефицит на медикаменти няма. Панацея също няма. ", безапелационен бе неврохирургът.

" Навсякъде по света е потвърдено, че маските оказват помощ за надзор на разпространяването. Трябва да излезем от това дружно. Тук режимът е демократичен, просто би трябвало да се съблюдават разпоредбите. "  

Проф. Габровски счита, че не е вярно хора без признаци да си вършат проучване. " Показахме, че системата ни на опазване на здравето може да реагира съответно в доста малко време. Имаме ново разделяне на видовете лечебни заведения - виновни и проведени и останалите лечебни заведения. ". Според него огромна част от съсловието се е справило по доста заслужен метод, само че не желае да разяснява лекари, които отхвърлят да съблюдават Хипократовата клетва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР