Само защото имаме технологията да правим определени неща, не означава,

...
Само защото имаме технологията да правим определени неща, не означава,
Коментари Харесай

Endoftheamericandream.com: Гротескните експерименти, които безмозъчни учени по света провеждат върху човешки клетки, са абсолютно отвратителни

Само тъй като имаме технологията да вършим избрани неща, не значи, че в действителност би трябвало да ги вършим. Теоретично се допуска, че науката би трябвало да бъде лимитирана от морала, само че в наши дни съвсем всички ограничавания са отстранени. В резултат на това лудите учени по света пощуряват. Всъщност някои от тях в този момент вършат извънредно гротескни опити върху човешки кафези, които са безусловно отвратителни. Например, една група учени в Австралия преди малко получи голяма купчина пари, с цел да могат да продължат да опитват с способи за „ обединение на човешки мозъчни кафези с изкуствен интелект “…

Екип от откриватели преди малко получи грант от 600 000 $ от Австралийската работа за национално разузнаване, с цел да изследва способи за съчетание на човешки мозъчни кафези с изкуствен интелект.

Толкова е неверно.

Но кой ще ги спре?

Тези учени към този момент са съумели да основат " полубиологичен компютърен чип с почти 800 000 човешки и миши мозъчни кафези ", който е кадърен да играе понг...

Миналата година изследователският екип сътвори " ДишБрейн ", " полубиологичен компютърен чип с към 800 000 лабораторно отгледани човешки и миши мозъчни кафези в неговите електроди ", съгласно “Ню Атлас ”. “ДишБрейн ” употребява отгледани в лаборатория неврони от човешки стволови кафези. Учените сполучливо са обучили мозъчните кафези да играят класическата видеоигра “Понг ”.

Публикацията прибавя: „ Микроелектродният масив в центъра на мозъка на платката съумя както да разчете интензивността в мозъчните кафези, по този начин и да ги подтиква с електрически сигнали, тъй че изследователският екип сътвори версия на „ понг “, където се ползва движещ се електрически тласък към мозъчните кафези, с цел да покажат от коя страна на „ екрана “ е топката и какъв брой надалеч е от ракетата. Те разрешиха на мозъчните кафези да работят върху манипулатора, движейки го наляво и надясно.

Трябва ли „ мозъкът ” да се смята за живо създание?

Ако е по този начин, има ли някакви права?

Или нашите учени могат просто да вършат каквото си желаят с тях?

„ Учените “ зад тези опити дават обещание, че тази нова „ технология “ ще има всевъзможни приложения, откакто бъде изцяло разработена…

Основната концепция е да се слее биологията с изкуствения разсъдък, което може да отвори нови граници за технологии за машинно образование за самоуправляващи се коли, самостоятелни дронове или роботи за доставка - най-малко това е, което държавното управление се надява да реализира с вложенията си.

И по този начин, какво се случва, в случай че стартираме да комбинираме „ биологията “ с изкуствения разсъдък и „ биологията “, която използваме, стартира да се бунтува против нас?

Може би би трябвало да помислим за това, преди да тръгнем по този път.

Междувременно различен екип от " учени " от Калифорния има намерение да сътвори изкуствени " човешки яйцеклетки " в лаборатория...

Стартъп в Калифорния се пробва да сътвори човешки яйцеклетки в лаборатория с първата по рода си технология, която би революционизирала пазара на плодовитостта.

Визията на биотехнологичната компания е да форсира и в последна сметка да комерсиализира ин витро гаметогенезата, развой, който включва приемане на човешки яйцеклетки и сперма в лабораторията от всяка клетка в човешкото тяло.

Това може да значи, че хората, борещи се с неплодородие, както и еднополовите и транссексуалните двойки, ще могат да имат свои лични биологични деца за първи път.

Този тип " проучвания " би трябвало да бъдат изцяло неразрешени.

Но, дублирам, никой няма да ги спре.

Интересното е, че това ново „ изследване на плодовитостта “ идва в миг, когато популацията стартира да понижава устойчиво в доста индустриализирани страни по планетата.

Всъщност преди малко научихме, че всяка от 47-те префектури на Япония „ е имала спад в популацията през 2022 година, до момента в който общият брой на японците е намалял с съвсем 800 000. Цифрите, оповестени от министерството на вътрешните работи на Япония, означават два нови нежелани върха за страна, която навлиза в неразучена демографска територия, само че в курс, който доста други страни имат намерение да следват.

Японският министър председател назова тази наклонност рецесия и даде обещание да се оправи със обстановката. Но националната политика до момента не е съумяла да спре намаляването на популацията, макар че съгласуваните старания на няколко дребни града имат прочут резултат.

Виждаме, че това се случва и в Европа.

В предходна публикация показах, че общото население на Европейски Съюз понижава две следващи години, макар обстоятелството, че тълпи от нови имигранти не престават да идват …

По данни на Евростат популацията на 27-те страни в блока е намаляло с съвсем 172 000 души по отношение на миналата година и с над 656 000 души от януари 2020 година

Тук, в Съединените щати, раждаемостта във всеки един щат в този момент е под заместването.

Миграцията е единствената причина популацията на някои страни да пораства.

Така че за какво се случва всичко това?

Е, аргументите са доста, само че една от най-големите е трагичният спад в броя на сперматозоидите в международен мащаб, който „ единствено се форсира от началото на века “…

Стремително намаляващият брой на сперматозоидите „ заплашва оцеляването на човечеството “, предизвестиха остро откривателите през днешния ден.

От 70-те години на предишния век техният брой е намалял повече от половината.

И съгласно световните разбори този спад единствено се е ускорил от началото на века.

Ако тази наклонност не бъде обърната, човечеството в действителност върви към изгубване.

Защото откакто качеството на спермата стане задоволително ниско, става съвсем невероятно да имате деца.

Следователно всички би трябвало да сме надълбоко разтревожени, че междинният брой на сперматозоидите понижава с 2,64% годишно от 2000 година насам...

Резултатите демонстрират, че междинният брой на сперматозоидите е намалял с 51,6% сред 1973 година и 2018 година при мъже от всички континенти.



Средният брой на сперматозоидите към този момент е в " рисковата зона " в множеството индустриализирани страни.

И в случай че тази наклонност продължи, не след дълго множеството мъже ще могат да станат татковци.

Какво мислите, че ще направи това с популацията на планетата, в случай че стигнем дотук?

Но даже когато сме изправени пред екзистенциална рецесия след рецесия, ние просто продължаваме да замърсяваме нашата планета.

Весе съм писал обстойно и нашироко за ужасите, които микропластмасата предизвиква.

Е, казусът продължава да се утежнява с експоненциална скорост, тъй като количеството пластмаса, което произвеждаме, продължава да пораства с експоненциална скорост. Всъщност ново изследване даже откри големи количества микропластмаса в Арктика...

Дори Северният ледовит океан не е ваксиниран против безмилостното повишаване на замърсяването с микропластмаса. В ново изследване, което проучва проби от седиментни ядра, откривателите пресмятат какъв брой частици са били отсрочени от началото на 30-те години на предишния век. Както учените демонстрираха другаде, екипът откри, че замърсяването с микропластмаса в Арктика нараства експоненциално и в крайник с повишаването на производството на пластмаса, което сега възлиза на трилион кг годишно, а до 2060 година се планува световното количество пластмасови боклуци да се утрои.

Тези откриватели проучиха морска вода и седименти в западната част на Арктическия океан, които съставляват 13% от общата му повърхност. Но единствено в този район, пресмятат те, 210 000 метрични тона микропластмаса са се натрупали във водата, морския лед и пластовете седимент, които са се образували от 30-те години на предишния век.

Водата и почвата ни са изцяло наситени с микропластмаси.

След като нещата станат задоволително зле, ние просто няма да можем да живеем.

Но множеството хора просто не се интересуват от дълготрайните вреди, които предизвикваме.

Повечето хора просто желаят да се забавляват през днешния ден, без да се тревожат за утрешния ден.

Но утрешният ден неизбежно настава и бъдещето на човешката раса виси на косъм.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР