Само за това лято ще разрешим допълнителната търговска площ, т.е.

...
Само за това лято ще разрешим допълнителната търговска площ, т.е.
Коментари Харесай

Дават повече място на морските заведения

Само за това лято ще разгадаем спомагателната комерсиална повърхност, т.е. заведенията и масите на плажа, да бъде до 4% повече. Това ще се направи за да се съблюдават условията за разстояние сред масите, стана ясно от изявление на министъра на туризма Николина Ангелкова пред медии в Народното събрание.

" Плажовете ще бъдат напълно подготвени да посрещат гости, спазвайки всички ограничавания и условия ", сподели Ангелкова.

Министерството подготвя мобилно приложение, с което туристите да знаят каква е заетостта на даден плаж и какво може да се чака на него.

Министърът на туризма увери, че цените на чадърите и шезлонзите ще са най-малко на половина по-ниски. " Почти всички концесионери са се съгласили, че би трябвало да понижат цените на чадърите и шезлонгите ", сподели Ангелкова. Тя обаче отхвърли да се ангажира с съответни цени, с цел да няма нечиста сделка, и добави, че е по-добре да се изчака. „ Очаквам и да бъдат с доста по-атрактивни цени, и тук-там да има безвъзмездни плажни такъми ”, приключи отрасловият министър.

Предвижда се опция за ваучери за туризъм. Те обаче към момента се разискват с Министерство на финансите, с цел да се посочи кои са целевите групи и на каква стойност да са те. Ангелкова изрази вяра тези ваучери да обзет идния летен сезон.

Чартърните полети и проведеният туризъм да се подкрепят, гласи друго предложение в помощ на бранша.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР