Само за няколко дни след засилване охраната на гръцката граница

...
Само за няколко дни след засилване охраната на гръцката граница
Коментари Харесай

Гърция ограничава трафика на мигранти с телени огради

Само за няколко дни след усилване защитата на гръцката граница се отбелязва спад на влизащите незаконно мигранти. Гърция слага телена ограда и стопира притока на хора по река Марица. Армията се включи в наблюдаване на сухопътната граница с Турция.

В област Еврос, която граничи с България, полицията всекидневно задържа групи мигранти, влезнали благодарение на трафиканти. Местните поданици се оплакват от повишена престъпност и прекосяване на хора, които на никое място не подлежат на инспекция. Според тях това не са бежанци, а незаконни мигранти, потеглили към страните от Централна Европа и употребяват Гърция за директна страна. Само когато ги арестува полицията, тогава подават молба за бежански статут. И тъй като са осведомени, че нямат право на отбрана, задачата им е Солун и оттова потеглят по незаконни пътища към Германия, съобщи БНР.

Консервативното държавно управление се пробва да упражни надзор на влизащите в Гърция чужденци с телени огради по местата, които се употребяват от трафикантите. Най-трудният сектор е река Марица. Там слагат заграждения, които да не разрешат влизане на лодки на гръцка територия. Промениха и състава на граничните патрули. В тях към този момент се включват служители на реда и военни, които патрулират непрекъснато. В най-скоро време, оповестиха от Министерството на гражданската отбрана, ще се построят приемни центрове до сухопътната граница с Турция и мигрантите там ще подават молба за леговище. При отхвърлянето ѝ ще се връщат назад в Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР