Само за месец природозащитници събраха 40 тона изоставени рибарски мрежи

...
Само за месец природозащитници събраха 40 тона изоставени рибарски мрежи
Коментари Харесай

Доброволци извадиха 40 тона рибарски мрежи захвърлени в Тихия океан

Само за месец природозащитници събраха 40 тона изоставени риболовен мрежи от острова с отпадъци в Тихия океан в задача за почистването му, оповестява Българска телеграфна агенция.
В океаните всяка година се изоставя или губи по време на стихии от 600 000 до 8000 тона риболовно съоръжение. Други девет милиона тона пластмасови боклуци - бутилки, торбички, играчки, попадат в океана от плажовете и реките.

Товарен транспортен съд, оборудван с кран, отпътува от Хавай към сърцето на Тихия океан. Оттам бяха извадени най-вече найлонови риболовен мрежи, в които се оплитат китове, костенурки, риби и корали.

Доброволците от института с идеална цел " Оушън вояджис " са извадили мрежите от мястото, където се събират океанските потоци сред Хавай и Калифорния. Групата е измежду дребното, които вадят пластмаси от открит океан. Освен скъпо, това занятие е и доста времеемко и рисково.

Корабът се е върнал на 18 юни в Хонолулу. Там два тона пастмасови отпадъци са отделени от рибарските мрежи и дарени на локални създатели, които да ги трансфорат в творби на изкуството. Останалите ще бъдат предадени на цех за преправка на отпадъци, който да ги трансформира в сила.

In a mission to clean up trash floating in the ocean, environmentalists pulled 40 tons of abandoned fishing nets this month from an area known as the Great Pacific Garbage Patch.https://t.co/NSj3CUulGu
— KOMO News (@komonews) June 29, 2019
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР