Очаква се и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов да информира парламента

...
Очаква се и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов да информира парламента
Коментари Харесай

Инспектор от ВСС е задържан за неприлични предложения към камериe...

Очаква се и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов да осведоми Народното събрание за случая. Депутатите са тези, които имат пълномощие по Конституция да освободят правосъден контрольор. Друг вид е Мумджиев да подаде оставка. " Сега " опита да се свърже с инспектора, само че телефонът му беше изключен. Срещу Мумджиев има показания на камериерки.

 

Мумджиев е във Враца по работа - на инспекция в районната прокуратура. Един от въпросите, които ревизира, е обвързван с АЕЦ " Козлодуй " и сигналите, подавани от Наталия Станчева до прокуратурата, по които редовно се постановяват отводи да бъде формирано следствие.

" Във връзка с оповестената през днешния ден в доста електронни медии информация за неприемливо държание на контрольор Александър Мумджиев в гр. Враца и формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325 Наказателен кодекс (хулиганство, б.а.), ще се извърши инспекция от районна прокуратура – Враца, която ще откри налице ли са задоволително данни за покачване на обвиняване ", гласи формалната позиция на ИВСС, който се разграничава от инспектора.

 

В нея се споделя още, че данните в медиите сочат за " държание, несъвместимо със заеманата служба, накърняващо престижа на правосъдната власт ". Инспекторатът ще изпрати до Висш съдебен съвет и до Народното събрание предложение за освобождението на Мумджиев от служба. Това могат да предложат 1/5 от депутатите.

 

Преди да стане член на ИВСС, Мумджиев беше в столичното разследване. Мандатът му, както и на останалите инспектори, изтече още напролет на 2020 година Парламентът обаче по този начин и не откри процедура за замяна на състава на ИВСС и инспекторатът продължава да работи на процедура втори мандат, на какъвто няма право. След края на мандата си инспекторите, които са пристигнали от правосъдната власт, имат право да се върнат в нея, стига да не са навършили пенсионна възраст
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР