Само за един ден, продажбата на криптовалутата Petro донесе на

...
Само за един ден, продажбата на криптовалутата Petro донесе на
Коментари Харесай

Мадуро: Само за един ден криптовалутата на Венецуела донесе $735 милиона

Само за един ден, продажбата на криптовалутата Petro донесе на Венецуела $735 милиона.
Информацията бе обявена от президента на страната Николас Мадуро по време на особено проведено за тази цел мероприятие и оповестена в неговия Twitter акаунт.



„Намеренията за закупуването на Petro доближиха 4,77 милиарда юана, което значи 596 милиона евро, а в долари това са 735 милиона“ – разгласи пред цялата страна Мадуро.

Reuters означи, че президентът на Венецуела не е показал никакви доказателства за тази парична сума.

Свободната продажба на токени ще стартира идващия месец, като към този момент криптовалутата Petro е на стадий pre-sale – предварителни продажби.

Една единица Petro към сегашен ден е с цена $60 – тъкмо колкото коства един барел недопечен нефт. Венецуела има намерение да издаде 100 милиона токена Petro, с обща сума малко над 6 милиарда $.

Petro към този момент е единствената криптовалута, обезпечена с действителен актив – с петрол. Обезпечението от 5 милиарда барела нефт към този момент е заделено и е взето от находището Аякучо. Венецуела се надява по този метод да притегли финансиране от чужбина, което да помогне на страната да излезе от рецесията.

Много анализатори се отнасят скептично към новата криптовалута, а някои смятат, че потреблението на Petro има за цел заобикаляне и прекъсване заплащането на държавните задължения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР