Само във фестивалната столица на България – в красиво и

...
Само във фестивалната столица на България – в красиво и
Коментари Харесай

Банско стана фестивална столица на България

Само във фестивалната столица на България – в красиво и неповторимо Банско, е допустимо да има толкоз наситена разнообразна и забавна културна стратегия. Особено индикативен за това беше първият уикенд на месец юли.

Граждани и посетители на Банско от цялата страна и от доста непознати страни имаха опция да гледат и да вземат участие във фестивалното забавление на „ Балкански казан ”. Местни самодейци и от цяла България пяха и танцуваха на сцената и към нея.

В продължение на седмица занаятчии от всички краища на страната посочваха мурафет и творчество в Панаир на занаятите в центъра на града.

Най-неподправено сюрпризираните и възторжени фенове бяха многочислените участници в Банско бродяга фест, които също за седмица се събраха в Банско. Така наречените „ цифрови номади ” откриха условия, които трансформират града и планината освен в краткосрочна спирка в пътешествието им по света, само че и в желана дестинация, където да се връщат неведнъж и за по-дълго време.

За седма поредна година предстоящите с неспокойствие Културни вечери „ Традиции и изкуство ” започнаха в съботната вечер. В Туристическия информативен център художничката Дона Атанасова още веднъж сподели нереалното си изкуство в галерия ”Конотации ”. Тя ще продължи до 6 юли, а след нея чакаме с интерес срещата с творчеството на Мария Кушлева и нейния „ Тимар от сърце ”. Демонстрациите на изкуството на дърворезбата, българската бродерия и плетенето на шушони бяха под съпровода на музикантите от фолклорна група от гр. Добринище.

До края на месец юли феновете на изкуството на художника Чавдар Тепешанов ще имат опция да видят новите му произведения в юбилейната му живописна галерия в Дома на изкуството. Художникът на Банско ще изненада посетителите с нов взор към обичания му град.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР