Само в рамките на 6 месеца служебният министър на културата

...
Само в рамките на 6 месеца служебният министър на културата
Коментари Харесай

ПРОМЯНАТА: Консултант при министър на ГЕРБ – 1167 лв. Консултант при Минеков – 5 200 лв.

Само в границите на 6 месеца служебният министър на културата Велислав Минеков е раздал над 75 хиляди лв. за заплати на свои съветници. Това нямаше да е притеснително, в случай че първо се знаеше какво тъкмо са свършили тези хора като работа и второ, в случай че не ставаше дума за едно от най-ощетените финансово министерства.

И до момента в който Минеков приказва за предходната власт и по какъв начин някакви пари са потъвали някъде, то се оказва, че по време на неговото ръководство да си съветник е било най-сладката служба.

След обществената информация за големите заплати на съветниците на Минеков, потърсихме такава и за възнагражденията, които са взимани за същата служба по време на постоянния кабинет на министър Боил Банов. Като консултант един от най-видните ни учени проф. Николай Овчаров е взимал заплата от 1167 лв..

От копие на заповедта за неговото предопределение е вдино, че проф. Овчаров от 2020 година, когато е бил назначен, е получавал малко над 1000 лв. месечна заплата.

Припомняме, че актуалният министър на културата Атанас Атанасов разкри в обществен отговор до Народното събрание, че Велислав Минеков е разхищавал бюджета за просвета, награждавайки свои хора с невиждани в ресора заплати. Така да вземем за пример един от съветниците, чието име е прикрито е получил за 6 месеца сумата от 31 600 лв. или приблизително над 5200 лв. месечна заплата.

Друга съветничка на Минеков – Евелина Кирилова е получила против препоръките си сумата от 36 150 лв.. Консултантите пък са взимали хонорари по времето на Минеков на стойност над 4400 лв..  

 Докато министър на културата е бил Боил Банов, проф. Овчаров е взимал 1167 лв. Докато министър на културата е бил Боил Банов, проф. Овчаров е взимал 1167 лв.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР