Само специалистите могат да кажат със сигурност, че алкохолът, който

...
Само специалистите могат да кажат със сигурност, че алкохолът, който
Коментари Харесай

Как да разпознаем алкохола менте

Само експертите могат да кажат сигурно, че алкохолът, който им се сервира, е менте, само че има трикове, които спомагат за разкриването на фалшификацията и от неспециалисти.

За да разберете дали виното, което сте си купили, е същинско, а не боядисано с химични оцветители, налейте виното в епруветка или малко шишенце, затиснете гърлото му с пръст и по-късно пуснете шишето в огромен съд с вода.

Махнете пръста си. Истинското вино няма да се смеси с водата, а ще образува като че ли червени влакна във водата. Колкото по-бързо се смесва виното с водата, толкоз повече химични добавки и оцветители има във виното.

Натуралното вино може да бъде несъмнено благодарение на глицерин. Ако в същинско вино налеете малко глицерин, той ще се спусне на дъното на съда, като ще остане прозрачен.

 Как да разпознаем алкохола менте

Ако вместо вино имате някаква странна примес с добавки от химични оцветители, глицеринът незабавно ще се оцвети в алено или жълтеникаво.

За да различите хубавия коняк от ментето, е задоволително да стоплите чаша с коняк в дланите си и да вдишате аромата му – изисканата комбинация от мирис на бадем, ванилия и грозде не позволява комплициране.

Лесно можете да ревизирате качеството на коняка, още преди да го купите от магазина. Вземете бутилката с коняк и доста постепенно я обърнете с дъното нагоре.

Ако конякът се стече надолу като вода, той не е от най-хубаво качество. Ако от дъното се отделят капки като от гъсто сладко, вие сте попаднали на в действителност първокласен коняк.

За да различите качествената водка, обърнете бутилката с дъното нагоре и разгледайте напитката за странни частици, да вземем за пример мъхчета. Във водката е неприемливо да има наслойка.

Водката менте нормално съдържа дребни частици с неразбираем генезис, а също по този начин може да е мътна или жълтеникава.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР