Само след няколко дни ще се реши политическата съдба на

...
Само след няколко дни ще се реши политическата съдба на
Коментари Харесай

Казват за имунитета на Радев до дни

Само след няколко дни ще се реши политическата орис на президента Румен Радев. Причината е, че след месеци на пояснение и разглеждане, конституционните съдии ще излязат със мнение за президентския имунитет, заяви „ ПИК “.

До него се стигна, откакто при започване на своя мандат основният прокурор Иван Гешев изиска тълкувателно решение от Конституционен съд по тази причина до каква степен се простира имунитетът на президента, що е то " държавна измяна ” и " нарушаване на Конституцията ”.

Той попита и дали вероятно дело против президента би трябвало да бъде спряно или прекъснато, до момента в който той заема поста на " Дондуков " 2.

Според Гешев неизясненост има и за това дали имунитетът на президента разрешава да се водят предварителни инспекции и следствия за закононарушения, в които може да е забъркан.

Малко след настояването на обвинител номер 1 стана ясно, че Радев и негови подчинени са правили опити да укриват документи и данни от комисия " Антикорупция " по следствие, обвързвано с половинката му Десислава Радева.

Както е известно през последните седмици се развихри още по-мащабен скандал на " Дондуков " 2 около следствие на прокуратурата за търговия с въздействие в президентството в интерес на забъркания в „ Боклукгейт “ предприемач Пламен Бобоков
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР