„Само преди три години управляващите се гордееха, че са отхвърлили

...
„Само преди три години управляващите се гордееха, че са отхвърлили
Коментари Харесай

Явор Божанков: Всеки ден, в който ГЕРБ остава на власт, е загубен ден за България


„ Само преди три години ръководещите се гордееха, че са отхвърлили вота на съмнение за корупция. Три години по-късно, изводът на неправителствения бранш е, че България остава на същото място. Прогрес в битката с корупцията няма, а корупцията, присъединяване на мафията във властта и правосъдната система през днешния ден стана мотив за митинга, което потвърждава и правотата на тезата ни. " Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков пред Нова тв във връзка дебатите по вота на съмнение през днешния ден.

Социалистът изясни още, че доводите за вота се натрупат всеки ден, а от предходния избор на съмнение до този- аргументите са се нараснали лавинообразно. Поводите са доста, само че изводът е един - силовият вид на ръководство, на който министър-председателят е привикнал обратно във времето, е пренесен в държавното ръководство.

„ В момента не митингите са притеснителни, а реакцията на властта, която опита да омаскари митинга. Това е протестът на моето потомство и на младежите. Опитаха да им припишат всевъзможни грехове и стигнаха до там, че министър-председателят не е добре: първо разгласи, че го преследват с дрон, а през вчерашния ден, че дядото на бития студент е отговорен за това, че хората не учели в чужбина. Това значи единствено едно - всеки ден, в който ГЕРБ остава на власт, е изгубен ден за България. Целта е да бъде уплашено българското общество и да бъде импортиран боязън, с цел да може то да бъде пасивно и да не се бори за смяна, тъй като всяка смяна има известна доза неустановеност “, разяснява депутатът от левицата.

Божанков съобщи, че тезата на ръководещите за служебния кабинет е - че той е еднакъв на рецесия, само че служебният кабинет е организиран в българската Конституция, а президентът е определен с повече поддръжка от Българска социалистическа партия и ГЕРБ, взети дружно. „ Това значи, че един подобен кабинет би бил безусловно законен. Нашата Конституция, и мъдрите хора, които са я основали, са планували този институт точно като настоящ по време на политическа рецесия. Той е основан, с цел да успокои обществото и да направи равномерен преход, когато това се постанова “, изясни депутатът от Българска социалистическа партия.

Божанков разяснява и проблема с поисканите оставки, като сподели, че те няма да проработят, тъй като хората се борят за правдивост. „ Казват " мутрите вън ", само че и " основният прокурор Гешев вън ". Тази заварка, която се получи сред прокуратурата и властта, в лицето на Борисов, явно работи в една посока. Така че няма по какъв начин три полуоставки да успокоят българското общество. Най-голямата рецесия е провокирана от ГЕРБ и точно те, с оставането си на власт, поддържат тази рецесия, " заключи социалистът.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР