Само преди минути първо БЛИЦ публикува ексклузивно видео от важно

...
Само преди минути първо БЛИЦ публикува ексклузивно видео от важно
Коментари Харесай

Борисов показа ексклузивни СНИМКИ и ВИДЕО! Проведен важен разговор за случващото се в България и по света, а сега...

Само преди минути първо БЛИЦ разгласява извънредно видео от значимо мероприятие, което се случва сега в центъра на София. Там е персонално и министър председателят Бойко Борисов, който дойде в компанията на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Минути преди този момент двамата разискаха значими тематики в постройката на Министерски съвет. Там министър председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск в границите на формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Българският министър-председател съобщи, че тематиката за интеграцията на Западните Балкани остава водещ приоритет по време на нашето председателство и страната ни ще разчита на поддръжката на всички европейски институции и страните членки.

„ Европейските очаквания на жителите на страните от Западните Балкани ще съберат дружно на една маса всички водачи. Знам, че това ще е дълъг развой, само че това е развой, който ни учи на помиряване и на това да обърнем погледа напред. Очакванията на моите сътрудници са за ускорение на процеса на евроинтеграция “, акцентира българският министър председател.

Бойко Борисов и Доналд Туск бяха единомислещи, че тематиката за интеграцията на страните от Западните Балкани е значима освен за района, само че и за целия Европейски съюз.

Двамата разискаха благоприятни условия в областта на инфраструктурата и свързаността в района.

Доналд Туск изрази признателност за самодейността на българския министър председател за срещата на върха в София на 17 май, когато се чака водачите да обсъдят тематиката „ Западни Балкани “. По време на диалога двамата дискутираха и организацията на срещата на върха, на която двамата ще бъдат домакини.

Министър-председателят съобщи, че подобряването на разговора с турската страна би трябвало да става с консенсус и с мъдри и спокойни решения. Политиката на отчуждаване не би трябвало да продължава, тъй като за България, а и за Европейски Съюз Турция е стратегически сътрудник в битката с миграцията.

Бойко Борисов и Доналд Туск бяха единомислещи, че Кохезионният фонд и селскостопанската политика би трябвало да бъдат непокътнати.

Българският министър-председател увери Доналд Туск, че страната ни е подготвена за своето първо председателство и че България ще бъде балансьор и ще търси консенсус по настоящите тематики на Европейския съюз.

Малко след идването си в Народния спектакъл " Иван Вазов " Борисов се пусна и онлайн в персоналния си фейсбук профил.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР