Само пазарната капитализация на биткойните към момента се оценява на

...
Само пазарната капитализация на биткойните към момента се оценява на
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на криптовалутите вече е близо 500 млрд. долара

Само пазарната капитализация на биткойните все още се прави оценка на над 285 милиарда $.

© Dado Ruvic Още по тематиката
Фючърсите върху биткойна нарастнаха с 20% през първия ден

Банките на Уолстрийт са против потреблението на такива финансови принадлежности за криптовалути
11 дек 2017
Търговията с bitcoin от две български платформи беше блокирана

Сайтовете crypto.bg и cryptobank.bg са с блокирани банкови сметки
7 дек 2017
Колко сериозен е казусът с електричеството при Bitcoin

Биткойн обществото ще бъде насила да предприеме ограничения за повишение на енергийната успеваемост на цифровата валута
4 дек 2017 Рекордното повишаване на Bitcoin през последните седмици безусловно изведе тематиката за цифровите валути от профилираните уеб сайтове в централния информативен поток. Но все пак вниманието като цяло е ориентирано точно към цифровия аналог на златото - биткойните. А на пазара има още стотици криптомонети, които също бележат рекордни растежи и акумулират милионни долари.

Ако пазарната капитализация на биткойните все още по данни на coinmarketcap.com се прави оценка на над 285 милиарда $ (при цена от към 17 хиляди $ за единица), то общо всички цифрови валути костват повече от 466 милиарда $. Което пък ясно демонстрира, че инвеститорският интерес към този нов сегмент продължава да нараства.

Ethereum гони върхове

Втората най-популярна цифрова парична единица - Ethereum претърпя същински гърмеж в края на ноември, като единствено за два дни се изстреля от към 350 $ до над 470 $. До 10 декември поддържащата смарт контакти валута се задържа на тези равнища, с цел да направи нов взрив на 12 декември, преминавайки устойчиво границата от 500 $.

Някои анализатори предвиждат, че Ethereum може да доближи даже 4000 през 2018 година Сега сходни стойности може да наподобяват необикновено, само че в случай че се върнем единствено ти месеца обратно, никой не подозираше, че биткойн ще премине 10 хиляди $ до края на 2017 година, а към този момент има упования даже за 20 хиляди $. Просто в света на криптовалутите се случват необясними и нелогични неща, най-много поради стремглаво възходящия интерес към тях.

Разбира се, има доста аргументи да се счита, че цената на Ethereum ще пораства. На процедура повече нови планове, залагащи на блокчейн технологията, са основани точно на Ethereum. Това обаче е нож с две остриета, защото води до доста натоварване на мрежата му и основава проблеми от позиция на бързината на транзакциите и обработката на данните.

Очаква се разработчиците на Ethereum да подхващат дейности за промени в главния протокол на криптовалутата, с цел да отговорят на провокациите. Ако това се случи, неизбежно ще има нов скок в цената.

Троен скок за Litecoin

Макар и по-малко известна криптовалутата Litecoin се оправя извънредно добре в последно време. Откакто се търгува всеобщо по тържищата за цифрови валути, цената й не бе превишавала 100 $. Пробивът се случи на 8 декември и от този момент Litecoin е поскъпнал близо три пъти. На 7 декември търговията се движеше в границите на 85-92 $, а на 12 декември доближи равнища от 250 $.

По принцип всяка криптовалута, която е повишила доста цената, следвайки тренда при биткойн, се чака да претърпи сериозен спад, когато настъпи промяна в цената на главната биткойна. В случая с Litecoin обаче тази взаимозависимост беше нарушена и намаляване, най-малко по отношение на $, нямаше. Което накара редица вложители да дефинират Litecoin като един от най-устойчивите различни монети. Дали това ще задържи цената му висока или ще станем очевидци на всеобщи продажби за облага, следва да забележим.

Monero, DASH, IOTA и други

Милиарди долари се въртят в търговията на още куп валути. А от началото на декември множеството от тях записват внушителни покачвания на цената. За последните две седмици Monero да вземем за пример скочи от 165 $ до съвсем 300, с помощта на което пазарната му капитализация към този момент е над 4.4 милиарда $.

DASH пък стартира своя напредък още при започване на ноември от към 270 $, с цел да пробие на няколко пъти границата от 800 $ в първите дни на декември. Във вторник (12 декември) валутата се търгуваше против 765 $.

Интересно е и развиването на IOTA. Буквално до 1 декември тя беше надалеч отвън първата десетка, както по размери на търговията, по този начин и по растеж на цената. Но от този момент нарастна четири пъти (400%) - от 1.2 до 4.8 $ за една численост. И към този момент е на четвърто място по пазарна капитализация с размер от 13.3 милиарда $.

И въпреки всичко Bitcoin

Що се отнася до самия Bitcoin, стартирането на негови фючърсни контракти от борсата CBOE безспорно оказва позитивно въздействие. Макар че в първия си работен ден (11 декември) платформата блокира поради огромно натоварване, нещата наподобява се успокоиха. Експертите чакат сходни безредици да има и идната седмица, когато друга огромна борса - CME, също ще пусне фючърси върху криптовалутата. Очаква се по-късно същото да стои и Nasdaq. Именно тези нововъведения подхранват и прогнозите за стойности от 20 хиляди $.

Внимание обаче заслужават и т.нар клонинги на Bitcoin - Bitcoin Cash и Bitcoin Gold. След като през целия месец октомври първата валута се продаваше против 300-400 $, през ноември цената й се изстреля за малко до 2500 $, с цел да се стабилизира към 1200 $. Сега цената е 1465 $

Bitcoin Gold, който се появи на бял свят през ноември и стартира да се търгува публично едвам след 20-ти същия месец, към момента е надалеч от 400-те $, с които дебютира. Въпреки растежът от последните дни цената му е към 250 $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР