Само мъже ще изпрати в 47-ото Народно събрание Пловдив, сочат

...
Само мъже ще изпрати в 47-ото Народно събрание Пловдив, сочат
Коментари Харесай

Прогноза: Ето ги депутатите от Пловдив

Само мъже ще изпрати в 47-ото Народно заседание Пловдив, сочат предварителните резултати от вота в неделя.    

Едва навършил 46 години, Иван Тотев е доайен измежду пловдивските парламентаристи, написа " Марица ". Бившият кмет на Пловдив ще се закълне за четвърти път като народен представител, въпреки участията му в работата на Народното събрание досега да са напълно къси и епизодични. Тотев е народен представител едвам 2 месеца в 41-вото Народно събрание, след което става регионален шеф. Пак по толкоз продължава и работата му в злощастните 45-о и 46-о Народно събрание, които се саморазпускаха поради невъзможността да сформират държавно управление.

Подобна е парламентарната биография и на лидера в листата на Движение за права и свободи Танер Али. Той е някогашен кмет на Антоново (4 мандата) и народен представител в  44-тото и 46-ото Народно събрание.

Сред 11-те, които Пловдив евентуално ще изпрати в Народното събрание след окончателното броене на гласовете, има още трима души с къс стаж като парламентаристи - Радомир Чолаков (ГЕРБ), Манол Пейков (ДБ), Димитър Гърдев (ИТН) и Иван Петков (БСП). С много повече опит на депутатските банки е Димитър Георгиев. Той бе 4 години депутат в 44-тото Народно събрание, а в този момент е трети в листата на Българска социалистическа партия и ще чака фотофиниша, с цел да разбере дали влиза в Народното събрание.

Останалите представители на 16-и МИР Пловдив-град евентуално ще са безспорни дебютанти.     

Ето хората, които ще изпрати Пловдив в 47-ото Народно събрание съгласно предварителните резултати от вота, в случай че водачите на листите на ГЕРБ (Бойко Борисов), Демократична България (Христо Иванов), Политическа партия (Кирил Петков), Има Такъв Народ (Тошко Йорданов) и Българска социалистическа партия (Кристиян Вигенин) решат да влязат в Народното събрание от други региони:

ГЕРБ - 3

Иван Тотев, Радомир Чолаков, Стефан Шилев

Политическа партия - 3

Христо Даскалов, Александър Ракшиев, Йордан Маджунков (тук трети в листата е Росен Костурков, който обаче е лидер в 17-и МИР - Пловдив-област)

БСП​ - 2

Иван Петков, Димитър Георгиев

Демократична България ​- 1

Манол Пейков

Има Такъв Народ -1

Димитър Гърдев

Движение за права и свободи - 1

Танер Али

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР