Само ИТН успя да победи ГЕРБ и наистина ги разкара

...
Само ИТН успя да победи ГЕРБ и наистина ги разкара
Коментари Харесай

Виктория Василева: Само ИТН успя да победи ГЕРБ

" Само Има Такъв Народ съумя да победи ГЕРБ и в действителност ги разкара от властта ". Това разяснява пред БНР секретарят на Има Такъв Народ Виктория Василева.

Тя увери,че Има Такъв Народ са в добра кондиция и ще се оправят добре на идните избори. " Успехът не е запазен за някого. Нека да не бързаме със заклинанията кой 1 или 2-ри. Това вземат решение хората. ", сподели Василева във връзка социлогическите изследвания.

Относно това дали са отчели неточности в държанието си в предишния парламент, включително и ултимативния звук към останалите партии, Василева разясни, че са надценили възприятието на отговорност, включително и на сътрудниците в 46-тото Народно събрание.

Напомни,че в 45-то Народно събрание всички са ги молили да създадат кабинет на малцинството, тъй като всички се страхували от втори избори. Опитът за подобен кабинет на малцинството в 46-я парламент тя дефинира като смела постъпка  и отговорност, в който другите партии поддържат единствено политиките без да вземат участие в него. Определи като неточност, че са били прекомерно директни в договарянията с останалите и не са обяснявали задоволително на хората какво се случва в Народно събрание.

Напомни, че точно Христо Иванов пристигнал в тяхната стая в Народно събрание, където декларирал, че всички назначения би трябвало да се утвърждават от него. Въпреки персоналните нападки обаче Има Такъв Народ са подготвени да работят с Демократична България и новия план на Кирил Петков и Асен Василев в идващия парламент.

Василева разясни,че нямат покана за диалози от " Продължаваме промяната ". Тя съобщи,че каквито и да са тези диалози, те ще бъдат за политика и правила, а не за посланичество на бъдещо държавно управление. Според нея е редно първо да са ясни резултатите и то според от електоралната тежест.

Василева разяснява и Българска социалистическа партия, като съобщи, че по време на договарянията в 46-то Народно събрание, Българска социалистическа партия били най-адекватни и подходили  прагматично. По думите й те посочили смяна, може би поради дългите години съпротива, както и че са склонни на компромис. Тя разясни, че с Българска социалистическа партия също биха търсили общи дейности. 

Продължават да поддържат Румен Радев и Илияна Йотова за Дондуков 2.

Василева разясни, че задачата им за вота на 14-ти ноември е победа. Тя разясни, че се надяват да потвърдят с резултата си, че Има Такъв Народ не е умислен като кратковременен план, а  е състезател, който загрява за дълъг мач. " Не е невероятно още веднъж да бъдем преди всичко ", сподели тя.

Василева е уверена,че след изборите ще се образува държавно управление. Тя увери, че най-малко те ще създадат всички допустимо за това и даже ще създадат нужните взаимни отстъпки. Иначе по-лошият вид съгласно нея е още веднъж да се влезе в политическа рецесия и да се стигне до нови избори.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР